Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2014

Nieuwe hints naar Retina iMac opgedoken

De iPhone, iPad en ook de MacBook Pro hebben al enige tijd een Retina Display, maar de iMac en het Apple Thunderbolt Display blijven achter. Daar komt dit najaar mogelijk verandering in, er zijn nieuwe verwijzingen naar een Retina iMac gevonden.

De Franse website Macdibouille heeft in de eerste bètaversie van OS X 10.10 Yosemite verwijzingen naar een scherm met een resolutie van maximaal 6400×3600 pixels gevonden. Mogelijk is dit de 27-inch iMac met Retina Display, de beeldverhoudingen kloppen in ieder geval.

Er werden ook aanwijzingen naar resoluties van 5760×3240 en 4096×2304 pixels gevonden. Mogelijk zijn deze voor een nieuwe Thunderbolt Display. Het huidige Thunderbolt-scherm van Apple schreeuwt om vernieuwing. Het bevat nog geen USB 3 en de Magsafe-aansluting is niet compatibel met nieuwe MacBooks die over Magsafe 2 beschikken.

Het huidige Thunderbolt Display is niet zonder tussenstukje op nieuwe MacBooks aan te sluiten.

Naast een Retina iMac wordt dit jaar ook een Retina MacBook Air verwacht. Bijna alle Apple-producten zijn dan voorzien van een Retina Display. De resolutie van de iMac is sinds 2009 onveranderd 1920×1080 bij het 21-inch model en 2560×1440 bij de 27-inch iMac.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe hints naar Retina iMac opgedoken
Sluiten