Nieuwe hints naar Retina iMac opgedoken

11 reacties

De iPhone, iPad en ook de MacBook Pro hebben al enige tijd een Retina Display, maar de iMac en het Apple Thunderbolt Display blijven achter. Daar komt dit najaar mogelijk verandering in, er zijn nieuwe verwijzingen naar een Retina iMac gevonden.

De Franse website Macdibouille heeft in de eerste bètaversie van OS X 10.10 Yosemite verwijzingen naar een scherm met een resolutie van maximaal 6400×3600 pixels gevonden. Mogelijk is dit de 27-inch iMac met Retina Display, de beeldverhoudingen kloppen in ieder geval.

Er werden ook aanwijzingen naar resoluties van 5760×3240 en 4096×2304 pixels gevonden. Mogelijk zijn deze voor een nieuwe Thunderbolt Display. Het huidige Thunderbolt-scherm van Apple schreeuwt om vernieuwing. Het bevat nog geen USB 3 en de Magsafe-aansluting is niet compatibel met nieuwe MacBooks die over Magsafe 2 beschikken.

magsafe-convertor
Het huidige Thunderbolt Display is niet zonder tussenstukje op nieuwe MacBooks aan te sluiten.

Naast een Retina iMac wordt dit jaar ook een Retina MacBook Air verwacht. Bijna alle Apple-producten zijn dan voorzien van een Retina Display. De resolutie van de iMac is sinds 2009 onveranderd 1920×1080 bij het 21-inch model en 2560×1440 bij de 27-inch iMac.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Arthur345

  Heb over een imac nagedacht. Het zijn mooie pc’s maar ik vind het te duur. Een fatsoenlijk geconfigureerde imac met ssd een dedicated gpu is al 1700 euro en dan heb je een 21.5 inch scherm. Nee bedankt.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Maar de vraag is wat gaat er met de prijs gebeuren?
  Want normaal zou de iMac dan nog meer gaan kosten.

 • Profielfoto
  SvS

  Wat is duur? Ik heb iMac uit begin 2010, i7, 27″, en nog steeds heel veel plezier ermee en ik gebruik het dikwijls zakelijk. Yep, een goede investering geweest en als deze aan vervanging toe is, maar dat duurt nog wel even, dan hoef ik niet lang na te denken! Helemaal niet als deze nu voorzien gaan worden van retina scherm!

 • Profielfoto
  steveb

  @raymon
  zelfs de thunderbolt aansluiting in de cinema display is al niet meer up to date.
  dat is nog tb1 (10 gbps) terwijl tb2 de snelheid verdubbelt
  of zouden ze tb2 over slaan en direct de aankondiging voor 2015 doen
  tb3 met 40gbps
  http://www.ct.nl/uncategorized/thunderbolt-2015-met-nieuwe-pluggen-40-gb-s-en-100-watt-oplaadfunctie/10609/

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Heb over een imac nagedacht. Het zijn mooie pc\’s maar ik vind het te duur. Een fatsoenlijk geconfigureerde imac met ssd een dedicated gpu is al 1700 euro en dan heb je een 21.5 inch scherm. Nee bedankt.

  Alles van Apple heeft wel een prijskaartje en heeft een goedkopere alternatief…

 • Profielfoto
  Robbie122

  Dat wordt dus even sparen tot volgend jaar:cool:

 • Profielfoto
  wimbers

  hmm, dat ze dan een beetje opschieten, mijn kantoor aan huis is net klaar, en ik wil binnenkort een 27″ imac gaan kopen..

  voorlopig nog maar even op de laptop doorwerken dan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Duur is maar relatief. Mijn moeder (86!) heeft zes jaar geleden – in 2008 – een 21″ iMac gekocht voor toen nog €999. Daar heeft ze al jaren plezier van; ze gebruikt hem elke dag. Pas nu moet er meer RAM werkgeheugen in en komt ze voor het eerst voor een paar tientjes onkosten.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Duur is maar relatief. Mijn moeder (86!) heeft zes jaar geleden – in 2008 – een 21″ iMac gekocht voor toen nog €999. Daar heeft ze al jaren plezier van; ze gebruikt hem elke dag. Pas nu moet er meer RAM werkgeheugen in en komt ze voor het eerst voor een paar tientjes onkosten.

  Zeker relatief want m’n vader kocht in 2006 een pc voor 700 euro en deed er 6 jaar mee.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  En hoeveel keer is er iets fout gelopen? Ik heb het dan over vastlopers, crashes, virussen,…. En hoeveel upgrades zijn er moeten gebeuren? RAM ed???

 • Profielfoto

  Arthur345 Zeker relatief want m’n vader kocht in 2006 een pc voor 700 euro en deed er 6 jaar mee.

  En een iMac uit 2006 levert tweedehands nog steeds zo’n €200-300 op, laat je vader het voor de gein eens proberen op marktplaats?

  Veel mensen vergeten dat hun aanschaf jaren later als tweedehands model nog steeds een enorme waarde heeft, waar je een Windows laptop na 2-3 jaar aan de straatstenen niet kwijt raakt, kun je je Mac mits netjes onderhouden nog voor de helft van de aanschafprijs verkopen. Ook dít zou je in de aanschafprijs mee moeten laten wegen.