Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Netflix stapt over naar HTML5 video in OS X 10.10 Yosemite

In OS X 10.10 Yosemite heeft Safari onder de motorkap de nodige verbeteringen gekregen, een van die verbeteringen is de ondersteuning voor HTML5 Premium Video Extensions. Netflix is de eerste grote partij die deze nieuwe functie heeft geïmplementeerd.

De streamgigant laat in een blogpost weten dat gebruikers van OS X Yosemite niet langer gebruik hoeven te maken van de Silverlight player. Dit zorgt niet alleen voor een lagere belasting van de processor en minder energieverbruik, maar ook voor een ervaring die meteen werkt zonder het installeren van verplichte Silverlight plugins.

Het gebruik van HTML5 in plaats van Silverlight zorgt voor een ongeveer twee uur langere accuduur op een MacBook Air. Goed voor twee afleveringen van Breaking Bad of een hele speelfilm extra op een acculading.

Netflix gebruikte Silverlight omdat de content van de streamingdienst beschermd is met DRM. Om deze beschermde content af te spelen zijn Encrypted Media Extension en de Web Cryptopgraphy API nodig. Nu deze in OS X 10.10 Yosemite beschikbaar zijn, staat binnenkort niets het definitief afschaffen van Silverlight voor Mac-gebruikers nog in de weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix stapt over naar HTML5 video in OS X 10.10 Yosemite
Sluiten