Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juni 2014

Nederlandse Siri op komst

Hoewel Nederlanders over het algemeen uitstekend Engels spreken, is in je moerstaal praten tegen Siri een wens die al erg lang het het lijstje van menig Apple-gebruiker staat. Trek je juichpak maar aan: het heeft er alles van weg dat Siri Nederlands gaat leren.

Het team dat bij Apple verantwoordelijk is voor het implementeren van nieuwe Siri-talen is op zoek naar een Siri Language Engineer – Dutch. Zo’n vacature laat weinig aan de verbeelding over, deze nieuwe medewerker gaat 40 uur per week werken aan het brengen van de Nederlandse taal naar Siri.

De vacature die wijst op een Nederlandse Siri werd door iCulture gespot.

Hoewel het in iOS 8 al mogelijk is woorden in het Nederlands te dicteren, is het onrealistisch te verwachten dat een Nederlandstalige Siri nog in iOS 8 zal verschijnen. Het is niet alleen een kwestie van vertalingen doorvoeren, ook de lokale cultuur, gewoontes en bijbehorende grapjes moeten verwerkt worden.

In 2012 dook ook al een vacature op die kon wijzen op een Nederland sprekende Siri, toen was Apple echter op zoek naar stagiairs voor vertalingen. De vacature die nu open staat omvat veel meer dan alleen vertalen. De toekomstige employee moet kunnen programmeren en een bachelor of master in informatica of engineering hebben.

Reageer op artikel:
Nederlandse Siri op komst
Sluiten