Naadloos switchen met geüpdatet iWork for iCloud

3 reacties

Het verschil tussen iWork voor iCloud en iWork voor Mac wordt steeds kleiner. In een update voor de iCloud-variant zijn een aantal handigheden toegevoegd aan de webbased iWork die het switchten tussen web en OS X naadloos moeten laten verlopen.

In de nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote worden niet alleen het document en opmaak tussen apparaten gesynchroniseerd. Ook instellingen als zoomniveau, de laatst geopende slide van een Keynote-presentatie en de schermindeling met tools als linialen en hulplijnen synchroniseren voortaan mee tussen de iWork-apps.

Bij het samenwerken aan documenten wordt nu de meest recent gekozen schermnaam onthouden, voorheen moest iedere deelnemer bij het openen van een gedeeld document opnieuw een schermnaam kiezen.

Ook de mogelijkheid om afbeeldingen bij te snijden is nu aanwezig.
Ook de mogelijkheid om afbeeldingen bij te snijden is nu aanwezig.

Als laatste zijn duidelijkere hints naar sneltoesten voor bijvoorbeeld kopiëren en plakken opgenomen in de menu’s en heeft de tool om een deel van een afbeelding te selecteren (croppen) door middel van een masker zijn weg naar iWork voor iCloud gevonden. Het transparant maken van afbeeldingen door middel van direct alpha ontbreekt nog.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er verbeteringen aan de iCloud-variant voor iWork gedaan zijn. Vorige maand werd er ook veel nieuwe functionaliteit toegevoegd en werden de opslaglimieten vergroot.

iWork voor iCloud is te gebruiken op alle apparaten met een moderne browser. De webapps zijn te vinden op de iCloud Portal.

[Via: The Loop]

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  switchten = switchen
  sneltoesten = sneltoetsen

  Na ‘onthouden’ moet een punt. Vervolgens een nieuwe zin beginnen.

  Herlees zelf de zin “Als laatste…” even. Door de lengte is hij bijna onleesbaar.

  Je typt een beetje in spreektaal. Wellicht door de haast.

  Voor de rest leuk stukje.

 • Profielfoto
  essiw

  Maar kunnen we al Nederlandse spellingscontrole op iWork’s voor iCloud toepassen? Dat kon voorheen namelijk niet.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @essiw Zo te zien aan de opmerkingen van THX-1138 is dat nog niet beschikbaar:lol: