Microsoft geeft gebruikers MacBook Air overstapsubsidie voor Surface Pro 3

49 reacties

Microsoft heeft de jacht op de Apple-gebruiker weer geopend. Waar de Windows-maker eerder iPad-gebruikers probeerde te verleiden met 200 dollar overstapsubsidie voor een switch van iPad naar Surface RT, lonkt het nu naar de bezitters van een MacBook Air.

Amerikaanse consumenten kunnen hun MacBook Air inruilen voor 650 dollar korting op een nieuwe Surface Pro 3. Naast de overstapsubsidie noemt Microsoft ook het geringe gewicht en het 12-inch touchscreen als pluspunten van de nieuwste converteerbare tablet/ultrabook uit de Surface-familie.

De goedkoopste Surface Pro 3 met 64GB opslag kost 799 dollar, bij het inruilen van een MacBook Air kost de overstap effectief 150 dollar. Dan moet het toetsenbord wel gemist worden, een typecover voor de Surface moet apart aangeschaft worden en kost 130 dollar extra.

Surface Pro 3 vs. MacBook Air volgens Microsoft.
Surface Pro 3 vs. MacBook Air volgens Microsoft.

In een uitgebreide review noemt Anandtech de Surface 3 Pro een middelmatige laptop en een middelmatige tablet. Hoewel de Windows-maker flinke vooruitgang heeft geboekt, blijkt het beste van twee werelden nog steeds lastig in één apparaat te integreren.

De actie loopt tot 31 juli bij fysieke Microsoft-winkels in de Verenigde Staten. Of er ook in Nederland een vergelijkbare actie komt is onbekend, in het verleden heeft Microsoft alleen studenten flinke kortingen gegeven op oudere generatie Surface-apparaten. Zou jij met deze overstapsubsidie je MacBook Air vervangen door een Surface Pro 3?

 

 

Reacties

49 reacties
 • Profielfoto
  hermen

  Lijkt me meer een wanhoopsactie

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Niet geïnteresseerd…!

 • Profielfoto
  exilim

  Dan heb je pas echt vertrouwen in de kwaliteit van je eigen product… Triest dat je op deze wijze mensen moet overhalen om je producten af te nemen!

  Niet geïnteresseerd dus, althans niet voor die Surface Pro. Ik wil met alle plezier die Macbook Airs die worden ingeruild afnemen voor een zacht prijsje!;-)

 • Profielfoto
  Brambv

  @Exilim
  Ik gok dat dat er heel weinig zullen zijn.;)

 • Profielfoto
  Obliviant

  maar het is zoooo handig… een toetsenbord in je cover
  ze komen ook regelmatig voor tegenwoordig in TV series.. dan zie je hoe ze de tablet op tafel zetten en *snap* toetsenbord eraan en klaar

  echt zoooo handig, als je ‘m eerst op een tafel moet zetten *proest* om nog maar te zwijgen over hoe vaak je dat losse toetsenbord gaat kwijtraken of weer in een tas moet proppen om mee te nemen..

  geef mij maar lekker een ipad met ingebouwd toetsenbord in het scherm:lol:

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Wat een treurig, bedrijf

 • Profielfoto
  The Redesigner

  De Surface Pro 3 is in ieder geval een veel beter, revolutionairder product dan de Macbook Air.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Kijk aan, daar worden een paar stevige appeltjes geschild!

 • Profielfoto
  Imade

  Vergeet daarnaast de vele virussen niet;-)
  Nah… als ik een air zou hebben, zou ik deze nooit inruilen voor een surface pro ding.
  Een klasgenoot van mij had een nieuwe surface pro tablet net 3 dagen en jahoor… hij liep hele dag telkens vast.
  OS X is gelukkig stabiel ^_^

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Volgens mij is er een achterliggende reden voor deze actie… De ingeruilde MacBook airs worden intern vast onder medewerkers verdeelt omdat de surface pro niet voldoet;-)

 • Profielfoto
  KrijnB

  Ik begrijp er echt niets van. Wie krijgt het verzonnen om een tablet te vergelijken met een laptop? Dat bestaat simpelweg niet! Ook HP (geloof ik) heeft zo’n reclame. Is er echt niemand bij Microsoft die snapt dat een tablet niet hetzelfde is als een laptop?!?!

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik vind het slimme marketing. Op die manier mensen bij je concurrent wegkapen!

 • Profielfoto
  tomc

  Zijn ze daar bij microsoft serieus zo dom? De surface moeten ze vergelijken met een iPad niet met een MacBook Air. Dat ze van een tablet en een laptop 1 product willen maken hebben we wel al door maar dat ze het verschil niet kennen wist ik nog niet.

  Ach laat Microsoft maar hopen dat ze op een dag meer hardware verkocht krijgen dan Apple, door dit soort acties zal het bij hopen blijven.

 • Profielfoto
  babo

  Het blijft een appeltjes en peertjes vergelijk. Lijkt me redelijk kansloos.

 • Profielfoto
  bassbug

  Als je je product niet weet te verkopen door zijn eigen USP(s), dan ga je dit soort grappen uithalen.

  Waarom ‘moet’ iemand een SP3 kopen?
  Ik zou niet weten….

  Update:
  Omdat je aanspraak krijgt?

 • Profielfoto
  flappah

  Nee, tenzij ik natuurlijk een ouwe MBA heb. Krijg daar 650$ voor, leg nog wat bij en koop die Surface. Vervolgens verkoop je het ding onmiddellijk weer om met de opbrengst (en wat extra) een nieuwe MBA te kopen. Maar ik zag al dat de kleine lettertjes dit moeilijker maken. Het is 650$ of minder afhankelijk van de staat (leeftijd?) van de MBA die je inruilt. Maar een begin-2008 MBA inruilen voor 650$ klinkt als een interessante strategie om (uiteindelijk) een nieuwe MBA te kunnen kopen.

 • Profielfoto
  computer space

  Zijn ze daar bij microsoft serieus zo dom? De surface moeten ze vergelijken met een iPad niet met een MacBook Air. Dat ze van een tablet en een laptop 1 product willen maken hebben we wel al door maar dat ze het verschil niet kennen wist ik nog niet.

  Volgens mij is Tom C een beetje dom. Wacht maar. Telefoon, tablet, en laptop zijn straks 1 ding. MS gaat gewoon een beetje te hard voor de meeste grijze brij. Windows 8(.1) is het enige serieuze OS om dit varkentje te wassen. Android en iOS zijn uiteindelijk dood spoor.

  Ik ruil de Air iig lekker om, alleen dan wel gewoon via Marktplaats, net iets betere deal.

  Toetsenbord is misschien nog wat te verbeteren, maar met dat KAKSCHERM van de Air heb ik het helemaal gehad. Apple, gooi dat scherm er eens gauw uit!

  Oh, en ik ga de SFP gewoon dual-booten, OSX+Win 8. Toch nog wat te dure OSX software liggen. Als ie betaalbaar met 16GB is te krijgen stop ik Snow Leopard wel in virtualisatie, nog net iets makkelijker dan dual-boot.

  Enige minpunt voor mij aan de SFP3: de 1 bij iFixit voor repareerbaarheid en user-upgradeability. Alleen doet Apple het op dit onderdeel de laatste tijd niet veel beter, je zou bijna denken dat de scoreschaal van 1-4 loopt, maar de Mini verraadt met zijn 8 dat het toch echt tot 10 gaat.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat elke MacBook gebruiker die blij is met zijn iPad zou nee zeggen op de vraag aan het einde van het artikel. Al was het maar omdat het geen product van Apple is of omdat men alles wat komt kijken bij de overstap van Mac naar PC niet ziet zitten. Uit gezichtsverlies of angst voor het onbekende.

  Ik ben benieuwd wat de reacties zijn wanneer OMT zou inleiden met een verhaal dat de Surface Pro inhaakt op de zelfde creatieve doelgroep die nu een MacBookAir heeft en zichzelf er op betrapt dat ze alleen de MacBook open slaan als ze op de iPad niet verder kunnen af maken wat ze daarop zijn begonnen.

  De laatste situatie doet zich redelijk vaak voor. Men start vaak een project op de iPad om het later verder af te kunnen maken op de MacBook. Je ziet de iPad steeds vaken in een cover dat ook een keyboard is. Voor bescherming en het typen van lange stukken. Zo’n keyboard bijvoorbeeld van logitech kost je ook al snel 80 tot 130 euro. Ok het kan al vanaf 15 euro via deal extreme en soortgelijke sites, maar dan nog steeds.

  MS heeft die behoefte gezien en is daar in gedoken. Ze bieden voor die doelgroep een heel mooi alternatief dat letterlijk zorgt dat je niet een MacBook open hoeft te klappen maar gewoon op je tablet je Laptop taken kan uitvoeren en af maken. De Surface gaat op dat vlak dus door waar de iPad ophoud in mogelijkheden of in comfortabel werken.

  Dat het apparaat door de multitouch en de drukgevoelige pen ook nog eens een super handig Wacom Cintiq companion vervanger is en dat voor een fractie van de prijs is mooi mee genomen. Het zijn dan ook juist die gebruikers die van een Apple MacBook en iPad combo zijn overgestapt en een Surface Pro voor bijvoorbeeld het maken van illustraties en animaties.

  En MS is er van overtuigd dat da Surface voor een nog veel breder publiek een handig apparaat is. Anders hadden ze na generatie 2 wel gestopt met de Surface. Zie het maar als Apple en de begin jaren van de MacBook en iMac. Toen moest je het gebruik er van ook verdedigen omdat iedereen een PC had en dat apparaat was vele malen goedkoper en er was meer dit en dat en je kon zus en zou. Terwijl jij op je Mac in alle rust het zelfde werk comfortabeler deed in minder tijd omdat er daadwerkelijk was nagedacht over het product. MS heeft laten zien dat Apple niet het enige bedrijf is dat dat truuckje beheerst. De Surface is een goed product. Deze inruil actie is een hele slimme actie.

  Ik ben benieuwd wat ze gaan doen voor de mensen die geen Apple hebben maar wel een Surface pro 3 willen. Ik zou mijn 1e generatie Surface Pro best in willen ruilen voor een 3e gen. Apple heeft voorlopig nog niks wat mij weerhoud om het Surface Platform terug te verruilen voor een Mac. Iets dat ik niet had verwacht toen ik de Surface als experiment kocht voor illustratie doel einden om dat de iPad die ik daar voor gebruikte te kort schoot. De Surface is voor mij nu mijn vaste computer voor werk en vermaak.

 • Profielfoto
  knekkie

  En wat een hoop mensen blijkbaar niet begrijpen is dat de Surface Pro geen laptop is en ook geen tablet. Het is een hybride. Een ander product dat je laptop kan vervangen.

  De iPad was ook geen grote iPhone. Als schreef de pers er wel zo over in het begin (toen men nog sceptisch was over de iPad).

 • Profielfoto
  essiw

  mooie gratis reclame voor mac:P

 • Profielfoto
  Ree

  uit de nederlandse store;

  Surface Pro 3 (12 inch) met i5 en 128 GB flash storage 1.019 euro
  Keyboard cover: 130 euro
  -> 1149 euro

  Macbook Air (13 inch) met i5 en 128 GB storage
  -> 1029 euro

  dan heeft de surface pro voor die 120 euro dus
  + touch display
  + detachable keyboard (heb je weer wat kwijt te raken…)

  nadeel: je moet er een walgelijk OS op toe nemen.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Ree.

  120 meer is een prima deal voor deze extra’s toch?
  Je argument over het kwijtraken is niet erg sterk. Dat zou je ook kunnen zeggen over de Smart cover voor de iPad. En die verlies je ook niet snel.

  Het Deachable keyboard zit op de zelfde manier vast alleen dan met een nog sterkere magneet. Als je de Type cover niet nodig hebt klap je hem naar de achterkant van je apparaat. Dat doe je op de iPad met zo’n Smart cover immers op exact de zelfde manier. Geen idee hoe dit onhandig kan zijn of je dit snel kwijt kan raken;) Of is het alleen onhandig omdat het gaat om een niet Apple apparaat?

  Misschien kijk ik vanuit een ander perspectief naar de Surface pro. Het perspectief van een gadget freak die het verder niet uitmaakt van wie het product vandaan komt) Het is een gaaf gebruiks voorwerp waar toevallig eens een keer geen Apple logo op staat. Als je van mooie goed werkende technologie houd is dit zeker interessant als je ook niet Apple producten durft te gebruiken.

 • Profielfoto
  syb03

  Vergeet de software niet, met name het besturingsysteem. Windows 8 wel eens geprobeerd? Wil je niet als je Apple gewend bent. Helaas moet ik op mijn werk Windows 7 gebruiken en ben ik blij als ik thuis weer achter mijn Mac kan kruipen.
  Doe mij maar OSX, vooral straks als Yosemite komt!

 • Profielfoto
  nk22

  Redenen waarom dit gewoon prut in zijn puurste vorm is:
  1. Wow! 0,56 pond lichter! Wat veel (dus niet)!I k bedoel, dat is maar 254 gram en niemand is zo’n slappe kip dat ie dat niet kan dragen. Ik bedoel, kijk naar een ouwe Macintosh van 7 kilo. Dat is pas verschil.
  2. Waarom, maar dan ook waarom, zou je ooit touch op je pc willen? Ik bedoel, er zijn maar heel weinig games en apps (hahahaha Windows 8 heeft amper apps) die touch überhaupt ondersteunen en bijkomend nadeel, vette vingerafdrukken op je scherm. Werkelijk hartstikke nutteloos.
  3. Nog een keer, er is werkelijk geen enkel nut, om je toetsenbord er af te gooien! En dan komt daar ook bij, dat de Surface daardoor een zoekgeraakt toetsenbord heeft. En als dat ding stuk is, ja. Heb je er ook niets meer aan.
  4. Ik bedoel, geen enkel bedrijf behalve Microsoft, is zo idioot om de concurrent in zo’n slechte vorm belachelijk te maken, door een ‘schadevergoeding’ aan te bieden ervoor. Dan vind ik zelfs Samsung en Nokia aardig!

 • Profielfoto
  knekkie

  Nk22.

  De dag dat Apple met soortgelijks uit komt dan prijs je de apple variant van de punten die je nu afbrand de hemel in.

  Als je iOS7 fijn vind werken en uitkijkt naar splitscreen functionaliteit dan zal je een hoop functionaliteit hebben die lijkt en reageert zoals op windows8.1 en android. Ik snap de vijandigheid en minachting niet.

  Windows 8.1 is een prima OS op een computer met touch screen. Zeggen dat het kut is omdat je het geprobeerd hebt op een Mac via bootcamp of virtualisatie is onzin. De Surface Pro is HET apparaat waarop ervaren kan hoe MS het bedoelt heeft.

  Net als Apple Mac OS en iOS alleen uitbrengt op eigen hardware om de perfecte ervaring te geven heeft MS de surface uitgebracht om te tonen hoe windows 8.1 perfect werkt.
  Gebruik je het met touchscreen maakt het sence.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het feit dat MS de aanval opent op MacBook Air gebruikers dwingt je niet om de overstap te maken. Dus wie roept dat ie niet snapt waarom ie moet…?

  Je moet niks:D

 • Profielfoto
  stefsegers

  eigenlijk zegt m$ dat een tablet slechts $150 kost en dat je dus belazerd wordt als je de volledige prijs gaat betalen toch?

 • Profielfoto
  tomc

  Ach ja ik zou nooit zo’n ding willen, niet omdat ik een Apple fan boy ben maar om verschillende redenen.
  Om hem recht te stellen moet je zo een stom klepje uitklappen, in portrait mode zit de camera aan de zijkant en in landscape mode de windows button dit brengt ook niet echt symmetrie in het ontwerp. ik vind het er gewoon mislukt uit zien.
  Microsofts idee om een tablet en een laptop samen te voegen snap ik wel maar doe het dan goed.
  Ik zie mezelf ook niet echt gaan photoshoppen op een 12 inch touchscreen.
  En dan een laatste puntje: Windows, vroeger als kind hadden we een windows xp en god wat was ik blij toen ik een macbook kocht.
  Ach ja misschien moet Apple nog maar eens tonen hoe het moet zoals ze al deden bij de iPod, iPad en iPhone.

 • Profielfoto
  Qapla

  Slimme marketing.

 • Profielfoto
  steveb

  het toestenbord van surface 2 vind ik allesinds geen meerwaarde
  het hapert langs alle kanten en geeft echt geen leuk typ gevoel

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Ik was daarstraks in een koffie bar in Antwerpen en daar zat iedereen met een macbook te werken die met een laptop bezig was. Niemand wil Microsoft meer. In een elektronica zaak verkopen ze hun Xbox zonder camera en kan je twee 2 games erbij kiezen. Leek me eerder een wanhoops poging om die aan de man te brengen.

 • Profielfoto
  pimmink

  Macbook Air met een Surface Pro 3 vergelijken, belagelijk gewoon. Hetzelfde als appels met peren vergelijken.;-)

  Vergelijk de Surface dan met een iPad

 • Profielfoto
  1984

  Macbook Air met een Surface Pro 3 vergelijken, belagelijk gewoon.
  Vergelijk de Surface dan met een iPad

  Kijk eerst eens wat je nodig hebt en wat je er mee wilt gaan doen, en verdiep je dan eens in de specs en het os

  Er zijn altijd wel redenen te vinden om voor Apple te kiezen.

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  De Surface Pro 3 is best een mooi product en ik het is ook goed om te zien dat Microsoft eigen koers vaart en afwijkt van de rest. Ik heb met de vorige versie gespeeld en vond het niet zo heel fijn werken, zeker als je bekijkt wat het ding kost.

  Thuis werk ik met MacBook Air en iPad 4, ik zou ze niet willen ruilen hiervoor. Echter, op mijn werk zit ik nog steeds met Lenovo T430 vanwege alle bedrijfsapplicaties. Hiervoor zou dus wel echt enorm blij worden van een Surface Pro 3!!

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Een tijdje geleden heb ik de gelegenheid gehad een dag lang de SP3 te gebruiken, en ik moet zeggen dat het echt een heel mooi ontworpen apparaat is. Ik kan me ook best voorstellen dat er een aantal use cases zijn waar zo’n krachtige tablet met de optie om een keyboard te gebruiken heel nuttig kan zijn – nuttiger dan een iPad.

  Het sterke punt van de iPad is naar mijn idee zijn brede inzetbaarheid: je kunt ‘m gebruiken als lezer, als muziekapparaat, als tekengereedschap maar ook als bijna volwassen laptop (koop er een een Clamcase bij). Die flexibiliteit is bij de SP3 minder aanwezig; deels vanwege een groter gewicht en omvang, maar ook omdat het een beetje door zijn besturingssysteem (en het aantal beschikbare touch-apps) in de steek wordt gelaten.

  Als je ‘m vergelijkt met een MacBook Air gaan die problemen een stuk minder snel op en heb je eigenlijk een laptop die je als tablet kan gebruiken. Dat kan een plus zijn, dus ik snap wel waarom Microsoft het ding in de markt zet als alternatief voor de MBA en niet de iPad. Zelf vind ik de unieke meerwaarde van Macs meer in het besturingssysteem zitten dan in de hardware, dus ik zal er niet zo snel aan beginnen. Maar als dat niet zo is, kan het een aantrekkelijke optie zijn.

  Zoals iemand anders ook zei: het is sowieso goed om te zien hoe Microsoft een eigen pad uitzet, een innovatief pad bovendien.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Heeft iemand enig idee van de verkoop cijfers van de SP in de VS?

  Ik heb er tot op heden iig nog niets over gehoord, dat voorspelt dan niet veel goeds, volgens mij.

  En deze actie onderstreept dit vermoeden eigenlijk ook wel een beetje. Komt een beetje desperaat over.

  Ik hoop zelf ook dat MS met goede producten gaat komen, en de hardware van de WindowsPhone is echt mooi! Mede dankzij de overname van Nokia.

  Bij de introductie van de SP3 dacht ik dat een deel van dat Nokia-effect ook op de SP3 had afgegeven, in positieve zin dus. En dat is wellicht ook zo, maar het concept is niet juist. De doelgroep is te klein voor dit product. En het product zit net niet lekker in elkaar. Waarom niet de Surface uitbrengen in verschillende maten, zodat je een directe iPad-concurrent hebt, draaiende op Windows, en een grotere maat die concurrent moet zijn van de MB’s. Deze kan je dan aan bieden met soft type cover, maar bied ook een soort clamcase principe aan, dan kan echt de concurrentie aan worden gegaan, zonder die in mijn ogen onzinnige kick-stand.

  Nu is het telkens net niet dat waar je het voor wilt gebruiken. Het is niet voor niets dat de Apple producten zo populaire zijn, het is namelijk duidelijk waarvoor ze gebruikt kunnen worden en voor dat gebruik functioneren ze ook uitstekend.

  Ik zou niet weten wanneer ik nu de SP zou willen pakken, als iPad-vervanger is ie te groot voor mij, te zwaar, etc. En als Air/laptop-vervanger is ie te priegelig, instabiel, geeft hij niet dat heerlijke laptop-gevoel, dat je soort van in een gezellig huisje zit. Ik kan soms helemaal in mijn laptop kruipen wanneer ik intensief met iets bezig ben. Voor deze ervaring heb ik een beetje stevig ding nodig. De ervaring is dan ook volledig anders dan werken op een desktop.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Noranora.

  Verkoop cijfers geven je een vertekend beeld over het werkelijke succes ben ik bang ;).

  De Surface is het apparaat om gebruikers MS diensten software en services te laten ervaren zoals ze het bedoelt hebben op die manier is de Surface slechts een kruiwagen om zo jou geld in vorm van office 365, OneDrive, skype en de vele andere diensten terug in de portemonnee van MS te brengen. In software en services zit voor MS uiteindleijk het echte geld. Niet in hardware sales.

  Nog een grappig filmpje van David Pogue in Apple stijl over de Surface Pro. Maar eigenlijk hoe bekrompen ASpple fanboys denken over alles waar geen Applelogo op staat als het lijkt op wat Apple maakt.
  Daarnaast legt mooi bloot hoe veel mensen denken over de iPad en de Surface Pro en op basis van de verkeerde aannames zich zelf verheffen boven de rest omdat ze een apple product hebben.
  http://youtu.be/nZD3Y1jmEh4

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @knekkie: dat idee klopt naar mijn idee toch niet helemaal. Als je hardware gebruikt als marketingmiddel voor iets anders, dan maak je die hardware zo goedkoop mogelijk om zoveel mogelijk gebruikers te krijgen. Zo ging het bij DVD-spelers en zo gaat het bij printers – die worden vaak onder de kostprijs verkocht omdat het initiële verlies via toner- en inktcartridgeverkopen weer wordt goedgemaakt. Het werkt ook op die manier bij het gratis Office voor iPad; dat is vooral een manier om Office365-abonnementen te verkopen.

  De Surface is voor zo’n opzet echt te duur. Naar mijn idee is het ook een flagship device: een beetje zoals de Google Pixel, zij het minder extreem. Met de SP3 kan Microsoft vooral laten zien waar ze toe in staat zijn wat betreft de integratie tussen software en hardware.

 • Profielfoto
  Fritzer

  Ik heb me niet helemaal verdiept in de actie, maar het gaat om selecte modellen van de macbook air. Aangezien macbook airs 2e hands prima verkopen vraag ik me af hoe goed deze deals daadwerkelijk zijn als je puur naar het geld kijkt.

 • Profielfoto
  apple-man

  Dat microsoft zo veel korting geeft als je een MacBook Air inruilt voor 650 dollar korting op een nieuwe Surface Pro. Is overduidelijk een teken dat die Surface Pro 3 niet goed verkoopt. Die Surface zooi beviel mij van het begin af aan al niet. En dat zal ik ook (nooit) kopen zo iets. Daarbij vind ik die suface erg duur als je die gaat vergelijken met de ipad als het op prijs-kwaliteitverhouding aankomt. o ja dat vergat ik nog bijna dan heb je ook weer die windows shit. Bugs virussen veel malware update na update en ga zo maar door. Nee ik blijf lekker bij mijn vertrouwd appeltje
  aangezien ik weet dat deze apel hier onder worm vrij is.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wat een verdienstelijke poging om in de Applehemel terecht te komen. Jammer genoeg zijn aflaten al tijden verboden…

 • Profielfoto
  bassbug

  Het sterke punt van de iPad is naar mijn idee zijn brede inzetbaarheid……

  Dat is het nou net niet.
  Steve zei bij de introductie dat de iPad een aantal (wel hele belangrijke) taken erg goed kan met een veel beter gebruikers ervaring. Dit is waar het om draait bij een iPad/tablet.

  Dit is waar de Surface Pro hopeloos in faalt. Het blinkt nergens echt in uit. Het kan alles redelijk.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @bassbug: Dat mag Steve dan wel hebben gezegd, er is nogal wat veranderd sinds de introductie van de iPad, zowel op software- als hardwaregebied. Bijna iedereen die ik om me heen een iPad zie gebruiken, doet dat op een andere manier – van heel gerichte, corporate medische applicaties tot muziekapps, en van een hoesje tot volledige toetsenborden. Het gebruik is sinds 2010 enorm gediversificeerd.

 • Profielfoto
  bassbug

  Wat ik ermee bedoel je dat de basis uitgangspunten van de iPad zorgt dat er een valide reden is als product. Dat er een boel nieuwe mogelijkheden uit zijn ontstaan is super. Nog meer reden voor de iPad als product dat veelzijdigheid aantoont.

  Voorbeeld is bijvoorbeeld de auto. Is bedacht om de paard en huifkar te vervangen
  en om korte ritjes makkelijker & sneller te maken.
  Nu 150(?) jaar verder en de auto is er in vele vormen (vrachtwagen, brandweerwaregen, ambulance, formule 1, etc.) en vele mogelijkheden waar we in het begin niet eens van wist (SRV wagen, vervoer van duizenden kippen, complete families op vakantie naar Spanje, etc.).

 • Profielfoto
  JeremyvanVliet

  Ik vind het bijzonder dat mensen vinden dat de Surface vergeleken moet worden met een iPad, even afgezien of het een tablet is of niet, de iPad heeft een speciaal mobiel OS terwijl de Surface een desktop OS heeft (Windows 8).

  Anyhow,

  Ja, ik zou meteen deze deal pakken, mijn MacBook Air is > 2 jaar oud en ik denk dat ik er op Marktplaats echt geen 650 euro meer voor krijg.
  Meerdere malen heb ik een Surface in mijn handen gehad en ik snap precies wat Microsoft bedoelt en wat hun visie is op het apparaat.
  Nee, ik ben geen overloper, ik sta open voor andere dingen!

 • Profielfoto
  bassbug

  Zou zeggen, doen!
  Ben benieuwd naar je ervaringen

 • Profielfoto
  JeremyvanVliet

  @bassbug; Jammer alleen dat in NL die actie niet is:)

 • Profielfoto
  apple-man

  Ja Amerikanen worden nu eenmaal altijd voorgetrokken met dit soort acties. En dat is eigenlijk niet echt eerlijk. Maar ik vind dat ze daar ook heel erg kunnen overdrijven met bepaalde dingen. Het zou heel goed kunnen dat dit soort acties hier gewoon niet werken.