‘iWatch met iOS 8 in oktober op de markt’

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Met de introductie van iOS 8 liet Apple een nieuw platform voor gezondheid zien, de nieuwe versie van iOS 8 bevat een app genaamd ‘Health‘ die gezondheidsdata van diverse wearables en Apple’s eigen iWatch kan verzamelen.

Aangenomen wordt dat de Health-app eerst zal werken met externe wearables en daar later de iWatch aan toegevoegd zal worden. Volgens Nikkei Asia zal Apple de iWatch echter tegelijk met iOS 8 uitbrengen en de Health-app meteen met data van de eigen wearable kunnen vullen.

Volgens het Japanse persbureau zal de iWatch op een aangepaste versie van iOS 8 draaien en een OLED-scherm bevatten. Apple zou bezig zijn met de laatste details aan het definitieve model, aldus de bronnen Nikkei. Volgens deze insiders in de industrie bevat de iWatch sensoren om calorie inname, slaapritme, bloedsuiker en de zuurstofgehalte in het bloed te meten.

Healthkitscreen
De Health-app presenteert gezondheids- en fitnessdata op een overzichtelijke manier.

Apple lijkt vertrouwen te hebben in het nieuwe product. Volgens een leverancier van onderdelen verwacht Apple 3 tot 5 miljoen iWatches per maand willen verkopen.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Ah.

  Vermoedelijk. Misschien. Waarschijnlijk. Volgens die-en-die.

  Gaaaaaaaap.

 • Profielfoto
  essiw

  ^daarom staat de titel ook tussen aanhalingstekens, het is een gerucht.

 • Profielfoto
  Targaryen

  @ essiw,

  In het originele artikel doen ze de iWatch af als een feit. Da’s het verschil.

 • Profielfoto
  guide506

  Calorie inname meten? Wow dat zou wel tof zijn! Zover ik weet kan alleen de wearable van Indie Gogo dat, maar die is dan ook gelijk 1000 dollar

 • Profielfoto
  Fietsbel

  @rvanheukel: niemand zit op jouw onzinreacties te wachten. Gewoon niet lezen en niet reageren. Opgelost, slaap lekker.

 • Profielfoto
  Arthur345

  @ essiw,

  In het originele artikel doen ze de iWatch af als een feit. Da\’s het verschil.

  Sensatie trekt views, je moet bijna wel

 • Profielfoto
  ronvgs

  Calorie inname hoe moet ik me dat dan voorstellen?

 • Profielfoto
  Nohara

  Als o.a. diabeet ben ik best wel benieuwd naar dit product. Als dit er voor kan zorgen dat ik continu mijn bloedsuiker in de gaten kan houden, is dit een hele uitkomst. Natuurlijk kan ik ook prikken, maar mijn bloedsuiker kan zomaar ineens dalen of stijgen. Met dit horloge kan ik het zien aankomen en daarop mijn insuline of eten aanpassen, ideaal (mits het redelijk geijkt is).

 • Profielfoto
  joram

  Dat zou ik ook roepen… als je maar vaak genoeg roept dat er iets gaat gebeuren komt ’t vanzelf wel een keer uit.

  Ik geloof echt wel dat Apple op ten duur met een wearable komt (armband/horloge of wat dan ook). Maar om nu 3-4 maanden voor elke presentatie weer te beginnen met roepen dat er “iets” uit gaat komen… mwoah;)

 • Profielfoto
  Zakske

  Als dit er voor kan zorgen dat ik continu mijn bloedsuiker in de gaten kan houden, is dit een hele uitkomst. Natuurlijk kan ik ook prikken, maar mijn bloedsuiker kan zomaar ineens dalen of stijgen.

  Reken er maar niet op. Probleem is dat een dergelijk apparaat niet je bloedsuiker meet, maar de suiker in de extracellulaire ruimte. De waarden in je bloed geven direct een tekort aan glucose aan, maar in de waarden uit de extracellulaire ruimte zit een vertraging van minstens tien minuten. Met andere woorden; als dat ding zegt dat je bloedsuiker te laag is, is het al te laat.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Calorie-inname meten, haha, yeah right !

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  BTW, apparaten als Withings Pulse (O2) kunnen dat al … En die meten ook op dezelfde houtje-touwtje-manier het calorie-verbruik aan de hand van stappen, gewicht etc.. Maar calorie-inname is een grapje van de redactie…..

 • Profielfoto
  ossccar

  Een i voor een i en een tooth voor een toot. de itooth

 • Profielfoto
  Nohara

  @zakske, 10 minuten is niet altijd een probleem, daarnaast is ‘te laag en te hoog’ niet zo zwart wit. Normaal zit ik zo rond de 6, echter, pas onder de 4 merk ik hypokenmerken. Het proces van 6-4 kan soms een uur duren, soms 15 minuten en soms in een minuut. De ene hypo is de andere niet. Soms ben ik kotsmisselijk met 3.9, en soms is er bijna niets aan de hand met 2.0. Wat echter dit horloge kan doen is iig mij extra informatie geven. Een continue meting, ook al is het met vertraging, geeft mij een veel beter inzicht hoe de gegeten koolhydraten werken en hoe snel bloedsuiker zakt of stijgt. Een iWatch gaat nooit een rolletje dextro vervangen en ik zal ook altijd een glucosemeter bijhebben, maar ik denk dat iedere diabeet er baat bij zou hebben.

  Ook niet vergeten dat te laag niets ernstigs, maar slechts vervelend. Te hoog (voor een lange tijd) is een veel groter gevaar, die 10 minuten vertraging maken dan niet zoveel uit.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Nohara en Zakske:
  Ik vraag me af hoe je dat voor je ziet… Een echte bloedmeting (de naam zegt het al) wordt met bloed gedaan. Ik denk niet dat je zin hebt om de hele dag met een naald in je pols te lopen die constant je bloed meet. Daarnaast zijn de continumeters die nu op de markt zijn niet echt goedkoop, laat staan dat ze betrouwbaar zijn.
  Als dit al zou kunnen, dan zou je een meter dus in je iPhone willen om de continumeter steeds te kunnen ijken. Nog leuker zou zijn als je iPhone dan ook meteen even met een apparaat als een Omnipod kan communiceren om je bolus en je basaal even aan te passen. Ik zie het niet gebeuren, zeker niet omdat je dan echt je leven in handen geeft van een apparaat waar je op gaat vertrouwen.
  Ik denk zeker dat er een rol voor deze apparaten is weggelegd in de diabeteszorg, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren…
  Trouwens… Aan calorie-inname heb je als mens weinig. Koolhydraten zouden prettiger zijn.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Als aanvulling… Misschien even kijken naar de problemen die er destijds zijn geweest met de GlucoWatch… Om alle hoop maar meteen de grond in te boren. Ik denk niet dat Apple dit gaat oplossen, laat staan dat de medische autoriteiten in de EU dit gaan goedkeuren, nog even los van de vergoedingen door de zorgverzekeraars (als je ziet hoe moeilijk die nu al doen over meetstrips).

 • Profielfoto
  polansky

  Apple’s meest gehypte product – de iWatch
  De iWatch een iPod met extra’s.
  Echt een Apple product om niet te missen…. (Gaap).

  Iedereen is gefocussed op die slome iWatch, terwijl iedereen die goed heeft opgelet eigenlijk zou kunnen weten dat Apple dit najaar met een eigen game/mulitmedia console gaat komen als vervanger van de Apple TV.

  Metal en Swift zijn echt niet voor niets door Apple ontwikkeld. Juist game ontwikkelaars willen dicht op de processor kunnen ontwikkelen. Precies dat wat Apple nu voor die programmeurs heeft gemaakt.

  Een iWatch kan me echt niet boeien, maar een superuitgebreide Apple TV met allerlei multimedia en gaming functies? Hmmmmmm…. Dat is pas interessant!

  En dit is de chip die Apple naar mijn idee hiervoor gaat gebruiken: http://stellartechnews.wordpress.com/2013/06/24/tsmc-reaches-three-year-deal-to-supply-chips-to-apple-to-supply-20nm-16nm-and-10nm-chips-sources-claim/

 • Profielfoto
  Nohara

  @poezenbeest, vergoedingen van een zorgverzekering lijken mij sowieso niet van toepassing. Een iWatch lijkt mij geen medisch hulpmiddel, maar een luxeproduct met handige informatie.

  Maar goed, laten we vooral even afwachten wat het ding nu eindelijk kan, afschieten en aannames vanuit geruchten schieten we niets mee op. De technologie om bloedsuikers zonder te prikken te meten bestaat echter inmiddels gewoon, alleen is het nog niet toegepast in hedendaagse producten. Zo is er het hierboven geschreven lichtpulse methode en is er een methode met een minimaal onderhuids implantaat. Er is zelfs al een methode ontwikkeld met een implantaat dat zowel meet als insuline afgeeft met slechts 1 prik per half jaar!

  De vraag is of dit soort dingen ooit betaalbaar worden. De technologie is er alvast.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Nohara Leuke naam;-)

  Betaalbaarheid komt vaak met schaalvergroting. Apple kan hierop inzetten. Ze kunnen of een licentie op de techniek kopen, los van het aantal items waarop ze het gaan toepassen, maar voor een bepaalde tijd bijvoorbeeld. Door de schaalvergroting daalt de prijs per product snel.

  En wanneer ze zelf iets hebben ontwikkeld, dan zal ook schaalvergroting de kosten per product naar beneden brengen.

  Wanneer ze werkelijk ook iets goeds hebben ontwikkeld betreffende de hier nu besproken metingen, dan is dit ook echt iets anders dan een hype en is het iets dat ze voor heel veel jaren kunnen blijven toepassen in hun producten. Dan maken de ontwikkelingskosten niet meer zo heel veel uit. En de productiekosten zullen snel dalen met schaalvergroting.

  Ondertussen lijkt de iWatch nou typisch een product dat ze in de USA kunnen gaan maken. Veel kennis-waarde, zeer nauwkeurig en specialistisch, en vooral wanneer het aan bepaalde gezondheidsnormen moet gaan voldoen. Ik denk dat we daarom ook nog geen enkele foto of iets hebben gezien, net zoals toen met de MacPro. Het wordt volgens mij een Made in the U.S.A. product.

 • Profielfoto
  Zakske

  De technologie om bloedsuikers zonder te prikken te meten bestaat echter inmiddels gewoon, alleen is het nog niet toegepast in hedendaagse producten.

  Ja, het bestaat en het is ook al toegepast, maar het werkt gewoon niet.

  De “insiders” in bovenstaand stukje tekst doen aannames die momenteel (helaas) onmogelijk zijn. Een toekomstige iWatch kan dus niet op een betrouwbare wijze het zuurstofgehalte in je bloed meten, je bloeddruk, bloedsuikerspiegel of de inname van calorieĂ«n. Sorry, maar dat kun je op je buik schrijven.

  De meest beloftevolle ontwikkelingen op het gebied van het meten van je bloedsuikerspiegel zijn de contactlens van GoogleX, een meter om aan je oorlel te hangen (geen continumeting / onhandig) en een onderhuidse nano-tatoeage met inkt die reageert op glucose. Ook al die dingen zijn nog jaren / decennia verwijderd van marktintroductie. Helaas…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Een iWatch die dingen op mijn buik kan schrijven… Ik zie er wel wat in Zakske!