Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 6 juni 2014

‘iWatch met iOS 8 in oktober op de markt’

Met de introductie van iOS 8 liet Apple een nieuw platform voor gezondheid zien, de nieuwe versie van iOS 8 bevat een app genaamd ‘Health‘ die gezondheidsdata van diverse wearables en Apple’s eigen iWatch kan verzamelen.

Aangenomen wordt dat de Health-app eerst zal werken met externe wearables en daar later de iWatch aan toegevoegd zal worden. Volgens Nikkei Asia zal Apple de iWatch echter tegelijk met iOS 8 uitbrengen en de Health-app meteen met data van de eigen wearable kunnen vullen.

Volgens het Japanse persbureau zal de iWatch op een aangepaste versie van iOS 8 draaien en een OLED-scherm bevatten. Apple zou bezig zijn met de laatste details aan het definitieve model, aldus de bronnen Nikkei. Volgens deze insiders in de industrie bevat de iWatch sensoren om calorie inname, slaapritme, bloedsuiker en de zuurstofgehalte in het bloed te meten.

De Health-app presenteert gezondheids- en fitnessdata op een overzichtelijke manier.

Apple lijkt vertrouwen te hebben in het nieuwe product. Volgens een leverancier van onderdelen verwacht Apple 3 tot 5 miljoen iWatches per maand willen verkopen.

Reageer op artikel:
‘iWatch met iOS 8 in oktober op de markt’
Sluiten