‘iWatch bevat 10 sensoren, komt in verschillende ontwerpen’

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Nadat het enige tijd stil is geweest rondom de iWatch, bracht persbureau Reuters donderdag-avond nieuwe informatie over de verwachtte gadget naar buiten. Vandaag komt ook The Wallstreet Journal met nieuwe details over Apple’s geruchtmakende smartwatch.

Bronnen vertellen het Amerikaanse dagblad dat de iWatch meer dan 10 sensoren voor het meten van gezondheids- en fitnessdata zal bevatten. Ook claimt The Wallstreet Journal dat er verschillende modellen van Apple’s slimme horloge op de markt zullen komen.

Om wat voor modellen het gaat wordt niet duidelijk. Mogelijk is er een model voor hem en haar of komt de iWatch net als de iPhone in spacegrijs, wit/zilver en goud. Reuters claimde eerder dat de iWatch een schermformaat van 2,5-inch zal hebben. Hoewel WSJ dit niet tegenspreekt, heeft het blad het wel over modellen met meerdere schermformaten.

Concept van een iWatch passend bij de blauwe iPhone 5c.
Concept van een iWatch passend bij de blauwe iPhone 5c.

Inmiddels hebben meerdere doorgaans betrouwbare bronnen oktober genoemd als maand waarin de iWatch het levenslicht zal zien. Dit zou ongeveer tegelijk met de aankondiging van de iPhone 6 en iOS 8 zijn. Geen onlogische timing.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Mijn 1e gedachte: moet apple logo op het bandje zo groot zijn? Ik had t liever op achterkant gezien. En dit lijkt me een verkleinde, gebogen blue iPhone 5c ;-)

  Verder, ik ben benieuwd! Ook hoe comfortabel het (niet) gaat zitten…

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ben benieuwd wat het gaat worden, nog een paar maanden geduld hebben lijkt het!

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @SvS Het bandje lijkt mij Swatch 2.0;!

 • Profielfoto
  H.deweg

  Persoonlijk geloof ik niet zo in de “horloges”. Van welk merk dan ook.

  Als je echt een fitnesstracker wilt hebben, dan heb je die al lang er zijn er talloze op de markt. Dat ding gebruik je wanneer je gaat sporten. Wanneer je hem dus niet nodig hebt dan is het een spele-dingetje waar je na een maand op uitgekeken bent. Dan heb je het wel gehad met je stappenteller, je te hoge bloeddruk en de teveel ingenomen calorien, dan word je doodmoe van die kleine Nazi aan je arm die je continu zit vertellen wat je allemaal fout doet. O ja, en dat je een afspraak hebt om half drie, dat zegt je telefoon ook al.

  Daarbij, een telefoon heb je nodig, daar is iedereen het over eens, maar “horloges” zijn heel persoonlijk. Het is veel meer een sieraad, een absolute voorwaarde voor een sieraad is dat het uniek moet zijn, je wilt geen ding om je arm waar je collega ook mee loopt. Verder heb je het ding niet nodig, dat weet iedereen, je bent dus een neuroot die hele dag het zoutgehalte van zijn transpiratie in de gaten houdt, een sukkel zich op een belachelijke manier committeert aan een merk.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Eigenlijk maakt het mij (en een heleboel anderen) geen moer uit hoe de iWatch eruit gaat zien: ik koop hem toch wel, in Goud en met de meeste GB’s en de duurste versie. Waarom?
  Omdat ik alles van Apple perfect en als een toevoeging aan mijn leven beschouw, niets anders doet ertoe om het nieuwste binnen te haal en ik liever een maand niet eet dan dat ik geen iWatch kan kopen.

  Ik moet nu stoppen met reageren, want ik wordt opgehaald voor mijn dagbehandeling.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Al deze geruchten over de iWatch houden al zo’n 2 jaar (of langer?) aan, en er is nog niks bekend gemaakt door Apple…
  Ik heb vorig jaar (september) voor m’n verjaardag een iWatch gekregen, althans een tegoed bon ervoor. Maar bijna een jaar later is er nog steeds niks concreets..

 • Profielfoto
  polansky

  Prachtig verwoord H.deweg!:grin:

 • Profielfoto
  Zakske

  Het is te hopen dat Apple niet enkel naar de esthetiek kijkt bij het ontwerpen van dat ding, want een bandje van kunststof is geen goede oplossing.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Leuk allemaal die concept ontwerpen. Maar als apple op de markt komt met een iwatch dan zal die qua ontwerp verrassend behoudend zijn. De vernieuwing qua techniek zal in het dingetje moeten zitten. Neem nu dat futuristische dingetje op de foto bij dit artikel. Er zullen genoeg mensen zijn die het wel mooi vinden. Maar zelfs dan, weet je dat het binnen no-time ongelofelijk gedateerd is qua ontwerp.

  Vooralsnog, ik geloof er niet zo in. Mensen zijn de afgelopen twintig jaar volgens mij steeds minder horloges gaan dragen. Misschien hebben mensen nog wel een horloge maar dragen ze het niet dagelijks. Ze hebben immers bijna permanent de telefoon in de hand waar de tijd op staat met alle functies die een gemiddeld horloge heeft. Men zal het horloge dragen als sierraad wanneer ze er extra verzorgd uit willen zien bijvoorbeeld. Daar past geen plastic of gekleurd glazen dingetje bij.

  Ik laat me graag verrassen maar ik vind het niet bij apple passen. Misschien dat ze in het kader van hun plannen om de gezondheid bewaking van mensen te dienen met een soort sport-assesoire komen in de vorm van een horloge. En misschien laten ze dat ding wel de vervanging zijn van de shuffle. En ik denk dat in dat geval het misschien een idee is dat de gebruiker niet perse om de pols hoeft te dragen maar dat de gebruiker het ook makkelijk om de bovenarm kan plaatsen of om mijn part om de enkel.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Horloge om je enkel? Wordt nog leuk als je dat dan moet gaan staan aflezen, staat iedereen dubbelgevouwen in het park?!:lol:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …want een bandje van kunststof is geen goede oplossing.

  Ik wil niet anders dan kunststof.
  Dat is het enige dat mijn pols accepteert.
  Alle metalen of stoffen irriteren me mateloos.

 • Profielfoto
  SvS

  @KarelWillem. Is idd beetje persoonlijk. Zou fijn zijn als er verwisselbare bandjes zijn. Net als de duizenden hoesjes voor de iphone.

 • Profielfoto
  Eastmaster

  Nog maar 15 jaar geleden dachten we nog zo over mobiel bellen.
  http://youtu.be/0u0RQk2Z1-o

  Ik draag de pebble nu al een tijdje en merk op dat mensen om me heen op vrijwel dezelfde manier reageren als de mensen in het filmpje over mobiele telefoon.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Verrassende reacties… Ik denk dat voor mijzelf de iWatch weinig anders zal zijn dan een hebbedingetje. Ik heb al een horloge en ik heb een telefoon in mijn zak. Ik zou het wat anders vinden als ik mijn telefoon in een handtas zou hebben, zoals bijvoorbeeld mijn vriendin.

  Het hangt dan van prijs, design en functies af of ik hem wil hebben, maar ik verwacht geen killer-functies (nee, functies die de gebruiker kunnen euthaniseren verwacht ik al helemaal niet, maar die bedoel ik ook niet).

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe gaaf het concept ook is van een slim horloge of zelfs volledige pols computer ben ik benieuwd of dit opgepikt zal worden door de massa. Ik zie horloges alleen nog als sieraad en niet als praktisch tijd kijk apparaat. Een telefoon doet tegenwoordig heel veel wat een connected digitaal horloge ook deed. En die horloges zijn nooit echt aangeslagen

  Het apparaat heeft in mijn ogen alleen bestaansrecht als het een zelfstandig apparaat is en dus niet afhankelijk is van een iPhone of MacBook om mee te synchroniseren.

  ik ben benieuwd of dat is wat er gaat komen. Een ding weet ik zeker. De verwachtingen liggen bij mij waarschijnlijk hoger dan Apple waar kan maken.

 • Profielfoto
  arnout

  Ik ga pas zo’n ding dragen als ik me ermee kan laten ‘upbeamen’

 • Profielfoto
  macpro

  Wanneer komt die TV van Apple eigenlijk die ze 2 jaar geleden hebben voorspeld…

 • Profielfoto
  Brainy

  Nog maar 15 jaar geleden dachten we nog zo over mobiel bellen.
  http://youtu.be/0u0RQk2Z1-o

  Ik draag de pebble nu al een tijdje en merk op dat mensen om me heen op vrijwel dezelfde manier reageren als de mensen in het filmpje over mobiele telefoon.

  Dan moet je wel het goede filmpje laten zien…KPN

 • Profielfoto
  Pete.Z

  De reacties op elk radicaal nieuws van Apple zijn altijd hetzelfde. En binnen een half jaar zijn er dan een miljard verkocht….wat het ook is. (IPhone,iPad, verketterd werden ze,maar ze hebben de wereld veranderd)
  Ik draag nooit meer een horloge, hooguit als accesoire naar een feestje, en ben benieuwd of een eventuele iWatch me over weet te halen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik ga hem zeker kopen. 1998 wou ik ook al een smartphone…. Maar die was er toen nog niet.

  Je hebt voorlopers en meelopers… Dan ben ik blijkbaar (op dit gebied) een voorloper.

  Het is toch leuk om iets nieuws te proberen. Ik hoorde dat de prijs rond de 400 euro gaat liggen. Helaas is dat een beetje aan de lage kant. Ik had liever dat hij een stukje duurder was. Hoe duurder, hoe meer functies…etc.