iStick is een handige USB stick voor iPhone, iPad én Mac

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Bestandsuitwisseling tussen een iOS-apparaat en een Mac of Windows-computer loopt vaak via iCloud of iTunes. Hoewel dit steeds handiger ingericht wordt, ontstaat er soms toch de behoefte aan een fysiek medium om data snel zonder Cloud of iTunes uit te wisselen.

De iStick maakt het uitwisselen van data tussen iOS-apparaat en de rest van de wereld makkelijk. De stick heeft zowel een gewone USB als een Lightning-aansluiting. Naast het backuppen van data zoals de filmrol of het adresboek, kan de iStick ook als gewoon bestandssysteem gebruikt worden. Films of muziek kunnen direct gekopieerd worden zonder eerst door iTunes te gaan.  

Apple heeft de iStick een officieele Made For iPhone certificering toegekend, het is dus geen bij elkaar gehacked product dat bij iOS-updates mogelijk zijn functionaliteit verliest. De stick is succesvol gefund op Kickstarter met meer dan een miljoen dollar toegezegd.

De iStick is vanaf augustus verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Voor dat vernuft moet wel een flinke prijs betaald worden, de variant met 16GB opslagruimte kost 99 dollar (omgerekend 73 euro). De grootste iStick, van 128GB, gaat voor 299 dollar (220 euro) over de virtuele toonbank.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  ThomJohnson

  Word dit niet een beetje overbodig product met de komst van OsX Yosemite en ios 8?

 • Profielfoto
  toktok1908

  Heb hem direct besteld. Ben wel erg benieuwd of het een aanvulling zal zijn gezien tegenwoordig veel via de cloud gaat.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Mooie ontwikkeling de andere kant uit…..het is dat er een gouden versie komt, anders had ik dit idee direct afgeschoten.

 • Profielfoto
  Vilscon

  ‘Flinke prijs’ mag van mij apart dikgedrukt. Ander externe harde schijven en grote(re) USB-sticks zijn doorgaand een stúk goedkoper. Is het stukje Lightning (+ licentie) zo duur dan?

  Meestal zijn kickstarter producten, zelfs na ‘release’ goedkoper.. Toch leuk stukje (al bekende) informatie/gadget.:)

 • Profielfoto
  Mich

  Space grey en goud zijn enkel voor de kickstarter backers. Tenzij ze dit recent voor iedereen beschikbaar gemaakt hebben.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Wat is de maximale opslagcapaciteit?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Leuk product, ik dacht voorheen dat Apple zoiets nooit zou goedkeuren, maar blijkbaar kan het dus toch voor hen. Spijtig genoeg was die promotievideo zowat de meest onnatuurlijke spot die ik ooit gezien heb…

 • Profielfoto
  Ericboogieman

  Komt IOS8 niet met de mogelijkheid om informatie uitwisselen (AirDrop) tussen mobiele devices en desktops mogelijk te Maken?

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Blackvibes (en anderen die zich wellicht aangesproken voelen) : voor mij is deze info alleszins níet bekend (of althans, niet voor het lezen van dit artikel). Gelieve toevoegingen als deze in uw commentaren achterwege te laten:P

  On topic: leuk stukje hardware, alleen heb ik er met mijn iDevices helaas niets aan, want ik heb er geen Lightning-poort op… Da’s nou jammer — anders had ik ‘m meteen gekocht… Toch maar eens ’n AV Connection Kit aanschaffen; daarmee kan ik ’n reguliere USB-stick aan m’n iDevice hangen. Wat ik me wel afvraag: (hoe) zou je met zo’n iStick ook data ván je iDevice naar de stick kunnen kopiëren? Want ik heb dat nog niet ontdekt met de AV Connection Kit…

 • Profielfoto
  Vilscon

  … Spijtig genoeg was die promotievideo zowat de meest onnatuurlijke spot die ik ooit gezien heb…

  Als de snelheid van het apparaat net zo traag is als de video zelf.. – Totdat jij over de slechte video ging was het mij nog niet opgevallen (ook nooit serieus bekeken). Inderaad, wat onnatuurlijk..

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ongelofelijk zeg. Een sticky waar je data op kunt zetten en dat moet dan via een kickstarter project gerealiseerd worden. Dat kennelijk probleemloos een miljoen heeft binnengeharkt, kennelijk heeft het O zo gebruiksvriendelijke Apple iets over het hoofd gezien.

 • Profielfoto
  aukem

  Is alleen handig als je een audio/video goeroe ent… Maar te prijzig , voor 299$ heb je een iPhone 4/ 4s

 • Profielfoto
  IOS dude

  +1 voor H.deweg

 • Profielfoto
  MacRay

  Omg overbodig

 • Profielfoto
  Haike

  Wat is de meerwaarde van deze stick tegenover een gewone USB stick? Alleen die Lightning aansluiting? En dus niet bruikbaar op een gewone mac?

 • Profielfoto
  iEdward

  Voor mensen die het allemaal niet snappen, of te lui zijn is dit een fantastisch product.
  Voor mij persoonlijk zal het geen meerwaarde hebben. Ik ben in mijn leven al meer usb sticks kwijtgemaakt dan dat ik op 2 handen kan tellen.
  Dan is de cloud uiteraard wel handig. Het is dan ook eerder een stap terug dan vooruit.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  @Haike: de ene kant heb je USB, de andere kant is een Lightning aansluiting. Ik vraag me af uit welke eeuw jouw Mac afkomstig is??

 • Profielfoto
  niels517

  Dit product is zeker niet overbodig. Heel handig voor mijn kinderen wanneer we lang in de auto zitten. Ik zet de hele stick vol met films. Normaal moest ik het op de ipad zelf zetten waardoor er dus haast geeen ruimte meer over was voor andere dingen. Ook kan ik nu alle foto’s van mijn Iphone op de ipad zetten zonder aan te sluiten op mijn computer. De prijs is inderdaad redelijk hoog. Maar er zijn goedkopere versies te verkrijgen. Ik heb hem gekocht bij usbmobiel.nl. ik ben er erg tevreden over