iPod touch in prijs verlaagd, nieuw model toegevoegd

10 reacties

Naast alle geruchten over de iPhone 6 zou het bestaan van de iPod touch bijna worden vergeten. Dat Apple de iPod met aanraakscherm niet vergeten is, bewijst een prijsverlaging en vernieuwing die vandaag op de iPod-lineup is toegepast.

De 32 GB iPod touch is 70 euro in prijs verlaagd van 319 euro naar 249 euro. Het 64 GB model is nu verkrijgbaar voor 299 euro, een prijsverlaging van 120 euro. De 16GB iPod touch was eerst alleen verkrijgbaar in zwart, maar krijgt nu dezelfde kleurige buitenkant als de 32GB variant. Ook is een 5-megapixel iSight-camera toegevoegd en de prijs verlaagd van 239 naar 199 euro.

De vernieuwde 16GB iPod touch is nog niet in Nederland te koop, de komende dagen wordt het model in Online Apple Store verwacht.
ipods-temp-520

De prijsverlagingen zijn voor Apple-begrippen fors, mogelijk wordt er ruimte gemaakt voor de introductie van nieuwe iPods later dit jaar. Hoewel de huidige iPod touch-modellen allemaal ondersteuning hebben voor iOS 8, zijn de apparaten voor het laatst in 2012 vernieuwd en voorzien van een relatief oude A5-processor.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Was ook wel nodig, prijzen lagen in mijn ogen de hoog voor de doelgroep (jongeren/kinderen).

 • Profielfoto
  knekkie

  Denk dat dit straks nog de enige iPaod is die Apple verkoopt.
  De rest van de ipaod brengen geen tot nauwelijks geld in het laatje na de koop.
  Deze wel via de appstore en itunes

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Grappig, elke iPod is nu opvolgend dus 50 euro duurder, van 16 tot 64 gig, mooie prijzen. En, voor wie het belangrijk vind, de iPod klinkt beter dan de iPhone wanneer je er muziek mee luistert #HappyUser

 • Profielfoto
  essiw

  wow, 120 euro minder, eindelijk een beetje normale prijzen voor de 64GB variant… wanneer ze een nieuw model uitbrengen zal die dan dezelfde prijs hebben?

 • Profielfoto
  wahibke

  Bij de 16 GB model met camera is er wel geen loop.

 • Profielfoto
  tomc

  @essiw Waarschijnlijk niet, ik denk dat Apple dit gewoon doet omdat ze samen met de iPhone 6 een nieuwe ipod-lijn gaan aankondigen zoals ze al bijna altijd deden bij een compleet nieuwe iPhone (geen s-versie dus). Tenzij dat de iPod ook zal starten op 32 GB en die de prijs krijgt van het 16 GB model tot gisteren.

 • Profielfoto
  tomc

  Wel geen? Is er nu wel een loop of niet?

  Maakt het uit ik denk niet dat je dat stom koordje zal missen?;-)

 • Profielfoto
  magsafe

  Grappig, elke iPod is nu opvolgend dus 50 euro duurder, van 16 tot 64 gig, mooie prijzen. En, voor wie het belangrijk vind, de iPod klinkt beter dan de iPhone wanneer je er muziek mee luistert #HappyUser[/quote1

  Is het echt zo dat de iPad touch betere kwaliteit uit de hoofdtelefoon uitgang laat horen? Is daar ook bewijs voor? Dit vraag ik puur uit interesse. Ik heb mijn touch in reparatie op dit moment en waarschijnlijk wordt deze vervangen voor een nieuwe. Ik twijfel of ik die nieuwe iPod wil houden of dat ik deze verkoop. Ik heb nu in iPhone namelijk.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Ik denk niet dat je er heel veel van zal merken, zelfs als het verschil er is. Je merkt veel meer van een betere koptelefoon kopen;)

  @tomc, dat zal wel fijn zijn ja, ik hoop op deze prijzen, want ik moet een nieuwe hebben (koptelefoon ingang is kapot) en ik ben al een tijd aan het wachten tot er een nieuwe wordt uitgebracht.

 • Profielfoto
  Ansems

  Als ze die prijs verhogingen van 50, 50, 50 nou ook eens in gaan voeren bij de iPhone want dat is toch eigenlijk het zelfde? (zelfde flash geheugen dus zelfde inkoop prijs?)