Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 24 juni 2014

‘iPhone 6 vanaf september in twee formaten verkrijgbaar’

Vorig jaar kondigde Apple twee nieuwe iPhones aan. Naast de iPhone 5s zag ook de iPhone 5c het levenslicht. Volgens Bloomberg wil Apple ook dit jaar twee iPhones uitbrengen, een 4,7- en 5,5-inch exemplaar worden tegelijk geproduceerd.

Bronnen uit de aziatische keten van Apple melden Bloonberg dat de productie in juli start en dat de zowel de 4,7- als de 5,5-inch iPhone in september op de markt verwacht worden. Aanvankelijk werd gedacht dat de 5,5-inch variant pas later in het jaar zou volgen. Naar verluidt kampte Apple met productieproblemen bij het maken van de accu.

Een datum in september past in het jaarlijkse schema waarin Apple iPhones uitbrengt. De iPhone 5s en 5c werden op 10 september 2013 aan het publiek gepresenteerd, de presentatie werd slechts een week vooraf aangekondigd. Dit jaar zou de iPhone 6 op 9 of 16 september gepresenteerd kunnen worden.

De iPhone 6: Groter, dunner en ronder is de verwachting.

Om de iPhones gereed te hebben voor september, wil Foxconn ongeveer 100.000 nieuwe fabrieksmedewerkers aannemen. De productie van de iPhone 6 wordt opgesplitst tussen twee fabrieken. Foxconn zou 70 procent van de productie voor zijn rekening nemen. De rest van de telefoons worden bij Pegatron in elkaar gezet worden.

Een medewerker van de laatstgenoemde fabriek lekte vorig jaar een foto van de iPhone 5c toen deze op de testbank lag. Als de productie van de iPhone 6 inderdaad volgende maand begint, kunnen we ons opmaken voor meer lekken die rechtstreeks uit de fabrieken komen.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 vanaf september in twee formaten verkrijgbaar’
Sluiten