Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 25 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 6 krijgt standaard 32GB opslag’

De goedkoopste variant van nieuwe iPhones is al sinds 2009 voorzien van 16GB opslag. Terwijl apps, foto’s en video’s de afgelopen tijd alleen maar in formaat toenamen, bracht Apple een goedkopere variant van de iPhone met 8GB opslaggeheugen uit.

Anno 2014 lijkt het erop dat de standaard hoeveelheid opslag van de iPhone verhoogd wordt naar 32GB. Insideers vertellen de Chinese portal Tencent dat iPhone 6 verkrijgbaar zal zijn met 32- en 64GB geheugen. Als startdatum voor de verkoop wordt vrijdag 19 september genoemd, de prijs lijkt onveranderd.

De verdubbelde ruimte kan goed van pas komen, het scherm van de iPhone 6 wordt waarschijnlijk groter en krijgt een hogere resolutie. Dit zal betekenen dat apps meer ruimte nodig hebben voor grafische elementen. Ook foto’s op hoge resolutie en video in HD of 4K vragen om meer opslag.

De iPhone 6 komt naar verluidt in 4,7- en 5,5-inch formaat.

Een tegenargument voor meer opslag is dat data zich steeds meer naar de cloud verplaatst. Door middel van iCloud Photo’s in iOS 8 hoeven foto’s niet meer lokaal op de iPhone opgeslagen te worden, maar kunnen deze rechtstreeks naar iCloud, waar de ruimte zo groot is als je opslagabonnement.

De verkoopdatum van 19 september klinkt logisch en werd eerder al genoemd door Deutsche Telekom. De iPhone 5s en 5c gingen op 20 september 2013 in de verkoop, de iPhone 5 op 21 september 2012. Met inachtneming van 19 september als verkoopdatum, wordt de iPhone 6 waarschijnlijk op dinsdag 9 september tijdens een ‘special event’ onthuld.

Zet het alvast in je agenda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 6 krijgt standaard 32GB opslag’
Sluiten