Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2014

iOS 8 HomeKit-thermostaat Honeywell voorlopig niet in Nederland

Eerder deze week lanceerde Honeywell de Lyric. Een nieuwe thermostaat die zowel stijlvol als slim is. Nog interessanter is dat de thermostaat ook met HomeKit werkt, dit is Apple’s ecosysteem voor huisautomatisering dat samen met iOS 8 uitgebracht zal worden.

De Honeywell Lyric is zowel via een iPhone als een minimalistische interface op het apparaat zelf te bedienen. De kracht zit echter in de automatisering en lerende functies. De thermostaat past zich automatisch aan de behoeften en het dagritme van de gebruiker aan. Helaas is de Honeywell Lyric alleen in de VS verkrijgbaar, de fabrikant laat weten dat een Europese introductie minimaal tot midden 2015 op zich laat wachten.

Voordelen HomeKit
Natuurlijk zijn er ook andere slimme thermostaten zoals Nest, maar deze bieden geen integratie met HomeKit. Het voordeel van een centrale hub voor alle apparaten in een ‘smart home’ is dat ze aan elkaar te koppelen zijn. Vertel Siri dat je gaat slapen en de lichten gaan uit, maar ook de verwarming gaat een standje lager. Dit is sneller en handiger dan dit per apparaat met een app instellen.

https://www.youtube.com/watch?v=spu8KZvWxGw

Ook zonder HomeKit is de Lyric een interessant apparaatje. Zo maakt het gebruik van geofencing om te kijken of de bewoner(s) thuis zijn, zodat de temperatuur daarop aangepast kan worden. Een andere interessante optie is Fine Tune, deze zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur ook echt de gevoelstemperatuur is. Hierbij worden de binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid en het actuele weerbericht meegenomen in de berekening.

Samen met de Philips Hue-lampen, is de Honeywell Lyric een van de eerste domotica-oplossingen die compatibel is met Apple’s HomeKit. Waarschijnlijk zullen snel meer fabrikanten met producten komen die samenwerken met de nieuwe HomeKit-functie van iOS 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8 HomeKit-thermostaat Honeywell voorlopig niet in Nederland
Sluiten