Maarten
Maarten Nieuws 14 juni 2014

iOS 8 App Store de sleutel tot succes?

Het was een week lang smullen voor ontwikkelaars tijdens de WWDC. Een nieuwe programmeertaal, iOS 8, OS X Yosemite en nog veel meer werd gepresenteerd. Ook de iOS App Store krijgt nieuwe functies en die zijn mogelijk belangrijker dan je denkt.

Aaron Watkins schreef hierover een gastblog op TUAW. Nieuwe functies als video’s bij de screenshots en app-bundels kunnen een app snel populair maken. Handig, want veel ontwikkelaars moeten op zoek naar nieuwe manieren om hun app onder de aandacht te brengen. Apple is namelijk gestart met een grote schoonmaak, waarbij apps die zichzelf automatisch via social media promoten, worden verbannen. Gelukkig zijn er nieuwe kansen in iOS 8.

De nieuwe functies werden tijdens de WWDC aangekondigd

Video-previews
In de Google Play Store is het al een tijdje mogelijk: video-previews van een app. Watkins verwijst naar een presentatie waar Google uitlegt dat video-previews het belangrijkste zijn voor de overweging om een app te downloaden. Met een kort filpmje krijgt de gebruiker een veel beter beeld van de app. Vervolgens kan de gebruiker sneller beslissen of dit de app is die hij zoekt. Video-previews zijn vanaf het najaar beschikbaar in de iOS App Store en kan een behoorlijke boost geven aan de hoeveelheid downloads.

App-bundels
Ook een nieuwe feature van de App Store in iOS 8, is de app-bundel. Het wordt voor ontwikkelaars mogelijk om een verzameling van hun eigen apps, in een bundel te verkopen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor games met verschillende delen of reisgidsen van gebieden dicht bij elkaar. Watkins noemt ook de mogelijkheid om een freemium app in de bundel te stoppen. Creatief omgaan met de bundels kan een hoop geld opleveren voor ontwikkelaars.

Widgets en brede integratie 
Als laatste zou de betere interactie met iOS 8 een app aantrekkelijker kunnen maken. Een mooie widget voor het berichtencentrum en integratie met native iOS apps is vanaf iOS 8 mogelijk. Wanneer de ontwikkelaar zijn app over heel iOS bruikbaar én handig kan maken, wordt deze bijna essentieel!

Er zijn dus een hoop nieuwe features om apps een boost te geven in iOS 8. Nieuwsgierig naar de hele presentatie van Tim Cook over de App Store tijdens de WWDC 2014? Kijk deze hier terug:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8 App Store de sleutel tot succes?
Sluiten