Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

HomeKit is Apple’s nieuwe ecosysteem voor domotica

Met HomeKit brengt Apple fabrikanten die domotica maken bij elkaar. Denk aan het centraal beheren van sloten, licht, beveiligingscamera’s, thermostaten en natuurlijk lampen. HomeKit werd maandagavond tijdens WWDC 2014 onthuld.

Fabrikanten kunnen op het systeem van Apple aansluiten en gebruik maken van speciale API’s. Gebruikers kunnen apparaten in groeperen en groepjes apparaten aan acties koppelen. Siri doet ook mee, vertel dat je naar bed gaat en de virtuele assistent doet de deur op slot en de lichten beneden uit. 

HomeKit brengt domotica samen.

Fabrikanten die meewerken aan het HomeKit-ecosysteem zijn onder andere Philips, Honeywell, iHome en Marvell. Een brede lijn van apparaten voor een ‘slim’ huis is te verwachten.

HomeKit is onderdeel van iOS 8 en wordt daar simpelweg aangeduid als ‘Home’ of in het Nederlands ‘Thuis’.  Op iCloud.com is inmiddels een icoon verschenen, dit wekt de indruk dat het systeem ook via het web te bedienen zal zijn.

Inmiddels is ‘Thuis’ ook in de iCloud web interface verschenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HomeKit is Apple’s nieuwe ecosysteem voor domotica
Sluiten