Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juni 2014

Het WK van alle kanten op iPhone en iPad

Met de wedstrijd Spanje – Nederland die vanavond om 21:00 uur op het programma staat, begint het WK voor de meeste Nederlanders pas echt. Naast het juichpak, de bitterballen en het bier is er ook een app die dit WK niet mag ontbreken.

Zowel voor de voorpret als de nabeschouwing is de FIFA WK 2014-app van de NOS ideaal. Je vindt er niet alleen de gebruikelijke informatie als het speelschema en samenvattingen, maar ook de mogelijkheid om alle doelpunten vanuit meerdere camerastandpunten te bekijken en snel teams te vergelijken. Alleen live kijken kan niet, maar dat kan weer wel de officiële NPO-app. Beide apps zijn geschikt voor iPhone en iPad.

Hoewel WK-app van de NOS vol informatie ziet, is het niet altijd even duidelijk waar deze zich precies bevind. Zo is de optie Terugkijken in het menu leeg, maar staan de beelden al wel in de app. In het menu Speelschema kan een wedstrijd gekozen worden, waarna een overzicht met video’s in beeld komt. De doelpunten zijn aangegeven met een balletje als icoon.

Kies een doelpunt en bekijk het vanuit 19 verschillende hoeken.

Naast de beelden, zijn er ook veel statistieken in de app te vinden. Niet alleen per wedstrijd of land, maar ook per speler. Helaas is de applicatie niet gevuld met historische data. Hierdoor zullen de statistieken vooral verderop in het toernooi handig worden om de kansen voor oranje in te schatten. De app is gratis, maar bevat wel advertenties.

Downloaden en kijken

Reageer op artikel:
Het WK van alle kanten op iPhone en iPad
Sluiten