Maarten
Maarten Nieuws 18 juni 2014

Handoff en Continuity niet voor oudere Mac

In iOS 8 en OS X 10.10 Yosemite vormen het nieuwe Handoff en Continuity een brug tussen iOS en OS X. Zo wordt het mogelijk om een telefoongesprek via je iPhone op je Mac te voeren en snel verder te werken aan en mail die je begon te schrijven op je iPhone.

Toen de functies tijdens WWDC 2014 werden aangekondigd waren velen laaiend enthousiast. Toch zullen bezitters van oudere Apple-hardware niet van Handoff en Continuity kunnen profiteren. De communicatie tussen Mac en iOS verloopt via Bluetooth 4 Low Energy, voornamelijke oudere Macs hebben dit niet aan boord.

Macs met Yosemite vs. Macs met Bluetooth 4.0 [via Apfeleimer]
In bovenstaande afbeelding laat de rode balk alle Macs zien waarvoor Yosemite beschikbaar komt. De groene balk toont de modellen waar Bluetooth 4.0 is ingebouwd. Ondanks dat OS X 10.10 Yosemite op veel oudere hardware werkt, zullen Handoff en Continuity alleen op recente modellen beschikbaar zijn.

Benieuwd of jouw Mac ondersteuning voor Handoff en Continuity? Bekijk het bouwjaar door te klikken op het appeltje in de linkerbovenhoek > Over deze Mac > Meer info. Het is ook mogelijk om in de gratis app MacTracker de Bluetooth informatie te raadplegen. Hier dient Bluetooth 4.0 aangegeven staan.

Controleer de Bluetooth-versie in MacTracker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handoff en Continuity niet voor oudere Mac
Sluiten