Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juni 2014

Continuity en Handoff brengen Mac en iOS dichter bij elkaar

Begin met het maken van een document of e-mail op je iPhone, en werk zodra je thuis bent moeiteloos verder op je Mac. Dit kan al langer met iCloud, maar Apple brengt dit met het tijdens WWDC aangekondigde ‘Continuity’ en ‘Handoff’ naar een hoger niveau.

Continuity en Handoff zorgen ervoor dat apparaten zich bewust zijn van elkaars locatie, op basis daarvan kunnen taken tussen bijvoorbeeld iPhone en MacBook overgedragen worden. Het blijft niet bij het overhevelen van documenten en e-mails. Dankzij Handoff is het ook mogelijk om telefoongesprekken te starten vanaf een Mac.

Continuity in de praktijk
Hoe werkt dat dan? Stel je bent een e-mail aan het typen op je iPhone, maar wil verder op je MacBook. Zodra de twee apparaten dicht genoeg bij elkaar zijn, krijgt de Mail-app op de Mac een melding, daarop klikken is genoeg om de mail op de Mac af te maken.

Continuity pusht taken probleemloos tussen diverse apparaten.

Airdrop tussen iOS en OS X
Een welkom onderdeel uit de Continuity-verzameling is dat Airdrop nu tussen iOS en OS X werkt. De methode om snel bestanden over te dragen was op de twee systemen aanwezig, maar werkte niet cross-platform. Nu Airdrop tussen iOS en OS X mogelijk wordt, is de functie een stuk nuttiger.

Bellen via je Mac, of iPad
Een andere opmerkelijke nieuwe functie is telefoongesprekken starten via de Mac of iPad. Ook SMS-berichten kunnen voortaan verstuurd worden en gelezen worden via de berichten-app in OS X. Andere functies die de integratie demonstreren zijn het automatisch detecteren van persoonlijke hotspot zodra de iPhone in de buurt van je MacBook is, geen configuratie nodig.

Handoff brengt functies van de iPhone, zoals bellen, naar de Mac.

Apple maakt voor Handoff gebruik van Bluetooth 4.0 en iBeacon-technologie om te bepalen of de apparaten dicht bij elkaar zijn. Apparaten zijn zich nu van elkaars locatie bewust en kunnen naadloos taken uitwisselen. Met een MacBook open hoeft die iPhone niet meer uit je broekzak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Continuity en Handoff brengen Mac en iOS dichter bij elkaar
Sluiten