Continuity en Handoff brengen Mac en iOS dichter bij elkaar

Door: Raymon Mens - 25 reacties

Begin met het maken van een document of e-mail op je iPhone, en werk zodra je thuis bent moeiteloos verder op je Mac. Dit kan al langer met iCloud, maar¬†Apple brengt dit met het tijdens WWDC aangekondigde¬†‘Continuity’¬†en ‘Handoff’¬†naar een hoger¬†niveau.

Continuity en Handoff zorgen ervoor dat apparaten zich bewust zijn van elkaars locatie, op basis daarvan kunnen taken tussen bijvoorbeeld iPhone en MacBook overgedragen worden. Het blijft niet bij het overhevelen van documenten en e-mails. Dankzij Handoff is het ook mogelijk om telefoongesprekken te starten vanaf een Mac.

Continuity in de praktijk
Hoe werkt dat dan? Stel je bent een e-mail aan het typen op je iPhone, maar wil verder op je MacBook. Zodra de twee apparaten dicht genoeg bij elkaar zijn, krijgt de Mail-app op de Mac een melding, daarop klikken is genoeg om de mail op de Mac af te maken.

Continuity pusht taken probleemloos tussen diverse apparaten.
Continuity pusht taken probleemloos tussen diverse apparaten.

Airdrop tussen iOS en OS X
Een welkom onderdeel uit de Continuity-verzameling is dat Airdrop nu tussen iOS en OS X werkt. De methode om snel bestanden over te dragen was op de twee systemen aanwezig, maar werkte niet cross-platform. Nu Airdrop tussen iOS en OS X mogelijk wordt, is de functie een stuk nuttiger.

Bellen via je Mac, of iPad
Een andere opmerkelijke nieuwe functie is telefoongesprekken starten via de Mac of iPad. Ook SMS-berichten kunnen voortaan verstuurd worden en gelezen worden via de berichten-app in OS X. Andere functies die de integratie demonstreren zijn het automatisch detecteren van persoonlijke hotspot zodra de iPhone in de buurt van je MacBook is, geen configuratie nodig.

Handoff brengt functies van de iPhone, zoals bellen, naar de Mac.
Handoff brengt functies van de iPhone, zoals bellen, naar de Mac.

Apple maakt voor Handoff gebruik van Bluetooth 4.0 en iBeacon-technologie om te bepalen of de apparaten dicht bij elkaar zijn. Apparaten zijn zich nu van elkaars locatie bewust en kunnen naadloos taken uitwisselen. Met een MacBook open hoeft die iPhone niet meer uit je broekzak.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Airdorp?:-)

 • Profielfoto
  Chillie

  @MoNdO GeNeRaToR Lezen?:) Ja, Airdrop.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Fantastische feature!!!

 • Profielfoto
  Maikelw

  @MoNdO GeNeRaToR Lezen?:) Ja, Airdrop.

  Lezen? Airdorp. Geen AirDrop.

 • Profielfoto
  ---

  @MoNdO GeNeRaToR Lezen?:) Ja, Airdrop.

  Lezen? Airdorp. Geen AirDrop.

  Relax, er zatten 12 minuten tussen jou en hem, wat denk je nou? Dat ze dat niet aanpassen..

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een van de meest gewilde features die onderdeel van Handoff is, is dat Airdorp nu werkt tussen iOS en Mac. Ook andere apps als Pages en Mail laten zich nu probleemloos tussen iOS en OS X schakelen.

  Staat er nog.

 • Profielfoto
  Jordi.

  Eindelijk telefoontjes opnemen op m’n MacBook!

 • Profielfoto
  Max_G

  Maar kun je nou ook telefoneren met je Macbook (via je iPhone), of werkt alleen het speakergedeelte en de microfoon niet?

 • Profielfoto
  FVlaanderen

  [Een aantal functie dat]*

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Max_G Ja, kijk de Keynote maar terug, daarin werd duidelijk de optie besproken dat je vanaf websites kan bellen en ook vanuit je contactpersonen.

  Nieuwe nummers draaien heb ik niet gezien, weet niet of dat kan. Maar wanneer je een nummer bij contact ziet staan op een webpagina selecteer je het, rechter muisknop en bellen maar!

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Nieuwe nummers draaien heb ik niet gezien, weet niet of dat kan. Maar wanneer je een nummer bij contact ziet staan selecteer je het, rechter muisknop en bellen maar!

  Nieuwe nummers kun je ook bellen. Werd allemaal in de Keynote haarfijn uitgelegd.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Oh, heb ik dat stukje even gemist. Is er dan een soort toetsenbordje voor?

  Het overzetten van documenten hoeft nu dus niet meer via iTunes, wat een verademing!:grin:

 • Profielfoto
  dirkuijt

  Kijk, en dit is dus vernieuwing, Apple style… mooi!

 • Profielfoto
  cids

  Airdorp????

 • Profielfoto
  chrispis

  Snappen de mensen niet, die zo enorm liggen te emmeren over ‘airdorp’, dat dit een spelfout is, en dat we het hebben over Airdrop? Godverdomme wat een gezeik!!!

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Mooi dat je telefoon op het scherm wordt getoond en dat het geluid van je telefoon naar je computer wordt gerouteerd.
  Maar waarom dan niet het hele scherm van je telefoon naar je telefoon gerouteerd? Dan had je je andere apps ook vanaf je Mac kunnen bedienen en had je bijv. ook WhatApp vanaf je Mac kunnen bedienen. En dan ook gelijk het notification center naar je Mac routeren, dan heb je ook gelijk alle notificaties van je telefoon op je Mac en kun je de telefoon in je tas laten zitten zodra je de Mac open hebt!

 • Profielfoto
  cids

  Hi Raymon… ik zou je artikel nog maar even nalezen en de spel- en grammaticale fouten eruit halen…

 • Profielfoto
  chrispis

  Hoi Cids, ga je moeder pesten.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Hoi Cids,

  Het was 2 uur vannacht toen ik mijn laatste regel typte en ik was vanaf 09:30 op kantoor. Dan sluipen er al snel foutjes in vermoed ik. Gelukkig is het vandaag, uitgeslapen en wel, een nieuwe dag en worden nu alle artikelen strak getrokken.

 • Profielfoto
  GastonM

  Jammer dat mijn MacBook Pro late 2011 dus buitenboord valt vanwege het ontbreken van Bluetooth 4.0. En dat terwijl de MacBook Air mid 2011 die eerder uitkwam het wel gewoon heeft…

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  @Gastje8:

  Ja inderdaad. Heb een Macbook Pro uit 2011 met 2.1 bluetooth, maar wel een iPhone 5 met 4.0. Nu zou ik van een van de leukere vernieuwingen geen gebruik kunnen maken..

  Weet iemand of het mogelijk is bluetooth 2.1 te vervangen is door 4.0 in een MacbookPro early 2011?

  (of wachten op een leuke hardware update in september en die kopen.. MPA Retina oid..)

 • Profielfoto
  Imade

  Ik dacht ‘toch leuke update aan Yosmite’ maar als je pers√© Bluetooth 4.0 nodig hebt… is deze update toch overslaanbaar.
  Mijn MB werkt nog als een zonnetje… dus ga geen nieuwe kopen.

 • Profielfoto
  iSneaker

  Continuity en Handoff lijken nog niet te werken in de eerste beta’s van iOS & Yosemite.

  Mensen met een verouderde bluetooth: maak gebruik van een BLE 4 dongle. In Yosemite wordt deze als primair gebruikt bij mij in de instellingen.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Da’s wel een slim idee @iSneaker. Heb je er een goedkoop adresje voor?

 • Profielfoto
  WvB22

  Hoe zeker is het nu dat continuity Bluetooth 4.0 vereist? Nergens lees ik de minimum specs voor continuity tegen. Had wel handig geweest als Apple hier veel meer duidelijkheid over geeft. De minimumspecs voor Yosemite liggen beduidend lager. Zolang Apple geen minimum specs aankondigt voor continuity blijf ik hoop houden dat mijn Mac eind 2010 gewoon ondersteunt wordt.