Google gaat de strijd aan met HealthKit

Door: Maarten - 4 reacties

Apple heeft HealthKit en het bijbehorende Health nog maar net aangekondigd en de geruchten steken de kop op over ‘Google Fit’. Binnenkort is de Google I/O, het ontwikkelaarsfeestje van Google en¬†volgens Forbes wordt daar Google Fit gepresenteerd.

Voor wie het nieuws gemist heeft. Health is een nieuwe functie in iOS 8 die een enorme hoeveelheid gezondheidsinformatie kan verzamelen. HealthKit is het programma voor ontwikkelaars om hun apps of hardware met Health te kunnen laten werken. Precies zo’n service zal ‘Google Fit’ gaan worden. Een verzamelplaats voor data over de gezondheid van de gebruiker. Of gebruikers zitten te wachten op het delen van nog meer data met Google, is natuurlijk de vraag.

Forbes baseert zijn uitspraken op bronnen dichtbij Google. Het is echter  niet de eerste keer dat Google iets onderneemt op het gebied van gezonheidsinformatie verzamelen. Tot 2012 bestond Google Health, wat flopte vanwege de vraag die in de inleiding van dit artikel werd genoemd. Maar weinig mensen vertrouwden toen hun gezondheidsdata toe aan Google.

Een groot verschil tussen Apple en Google, is dat Google al een tijdje open kaart speelt op het gebied van wearables. Zo heeft het bedrijf Android Fit ontwikkeld, een versie van het besturingssysteem speciaal voor armbandjes. Apple heeft op dit terrein nog nauwelijks iets te bieden. Echter werkt Apple voor Health samen met een heel aantal grote namen in de medische wereld. Daaronder is ook het Radboud UMC te vinden.

Apple werkt samen met een groot aantal medische bedrijven.
Apple werkt samen met een groot aantal medische bedrijven.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Dat was te verwachten.

  Iedereen is op Dit vlak bezig.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik gok op Apple! Als er een betaalbare en goed uitziende iWatch bij komt die alle gezondheidsdata goed verzameld en een helder systeem waarin je zelf kunt aangeven of je gegevens ergens anders heen gaan en zo ja waarheen en wat er mee gedaan mag worden,

 • Profielfoto
  essiw

  Is alleen maar goed, zorgt waarschijnlijk voor meer (en misschien betere) apps voor beide platforms.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ze werken bij mijn weten niet direct met Radboud samen maar met hun Amerikaanse ziekenhuisinformatiesysteemleverancier Epic.
  En Google vertrouwen? Hell no!