GoNative maakt van iedere webapp een iPhone-app

6 reacties

Worden mobiele webapps op basis van HTML5 de toekomst, of kunnen we toch niet zonder échte (native) apps op onze telefoons? Webapps geven een bepaalde mate van flexibiliteit, maar halen het op gebied van performance niet bij native apps.

Een nieuwe dienst, GoNative genaamd, vult het gat tussen native en web op. GoNative maakt automatisch iPhone-apps van webapps, de naam en url invullen is genoeg. Vervolgens gaat de dienst aan het werk om een kant-en-klare app voor zowel iOS als Android af te leveren.

Bij het converteren van de webapp wordt gebruik gemaakt van een aantal technieken die de prestaties verhogen. Zo worden waar mogelijk html-elementen vervangen door native functies, wordt content gecached voor offline werking en is er de mogelijkheid om een native menu toe te voegen.

Om de proef op de som te nemen, hebben we een native app van onze befaamde Keynote Bingo gemaakt. Deze simpele webapp werd probleemloos omgezet en werkte zowel op iOS als Android meteen.

Schermafbeelding 2014-06-08 om 17.04.55
GoNative zette OMT’s Keynote Bingo probleemloos om in een ‘echte’ app.

GoNative is gratis en levert alleen de broncode voor de app aan. Deze moet vervolgens handmatig in de App Store gezet worden en kan naar hartelust aangepast worden. Optioneel kan GoNative de app ook in de App Store publiceren, dit kost eenmalig 49 dollar.

Reacties

6 reacties
  • Profielfoto
    gilles_b

    Echt TOP! Bedankt voor de tip OMT!

  • Profielfoto
    steveb

    begrijp ik het goed?
    wat google translate doet met talen
    doet gonative met code?

  • Profielfoto
    verwijderd-profiel

    Ik vraag me af wat je hieraan hebt.

    Als je een website hebt die je hierdoor laat omzetten heb je een app met die website erin. Verder geen extra functionaliteit. Dan kan je beter naar die website gaan dan een app downloaden.

    Het is volgens mij een UIWebView met de website erin.

  • Profielfoto
    computer space

    Zie hier het einde van de native app…. Back2theweb. On the double!

  • Profielfoto
    MouseMighty

    Hahahaha zei Steve niet bij lancering van de iPhone dat het om WEBAPPS ging? HTML5 FTW?!!

  • Profielfoto
    Vilscon

    Om eventjes de roze bril bij iedereen af te zetten,

    tot op heden en naar alle waarschijnlijkheid zal een webApp, (Via GoNative blijft het een WebApp, ook soms wel een responsive app genoemd) nooit en te nimmer kunnen tippen aan de performance bij een native app.

    Tuurlijk, met HTML(5) bouw je snel een app, laat je die omzetten via GoNative of andere varianten, zoals Phonegap(Cordova) en heb je een HTML5 Native app, welke je gewoon in de app stores kunt plaatsen. Naar alle eerlijkheid, ik heb er ook eentje die met HTML5 is gebouwd.

    Echter! Al bij kleine animaties en transities, zoals het openen van een zijmenu (zie Facebook app) zie je al lichte vertragingen in de animaties en loopt alles niet zo soepel. Laat staan bij grote(re) projecten.

    Ik ben het zeker eens dat het niet te ontkennen valt dat HTML5 eenvoudig is en zeker capabel voor apps, maar niet allemaal. Zo’n 20% van alle apps die er op dit moment zijn, beide platformen, kunnen makkelijk worden vervangen voor HTML5 apps. De rest, die wel mooi wilt(moet) blijven, is native code toch echt wel vereist.;)

    Oh, en het maakt echt niet uit op wat voor apparaat je het test. – iPhone 5S, Android Nexus 5, allemaal loopt het niet zo soepel als een native app.