Gelekte foto’s 5,5-inch scherm iPhone 6

14 reacties

Hebben we de tijd dat 3,5- tot 4-inch het perfecte formaat voor een smartphone is definitief achter ons gelaten? Als we de geruchten over de iPhone 6 moeten geloven wel. De volgende iPhone zou zowel met een schermformaat van 4,7- als 5,5-inch komen.

De eerste vermeende onderdelen van de grootste iPhone 6 zijn inmiddels via foto’s op 9to5Mac gelekt. De foto’s tonen de voor- en achterkant van het backlight-paneel. Het paneel meet diagonaal 14 centimeter, wat overeenkomt met een formaat 5,5-inch.

Hoewel er geen specifieke verwijzing naar de iPhone op de foto’s te vinden is, zijn deze afkomstig van Sonny Dickson. Deze Australiër is een doorgaans betrouwbare bron voor vroeg gelekte onderdelen die ook in het weekend niet stil zit.

Gemeten: 14 centimeter oftewel 5,5 inch.
Let ook op de opvallend dunnere randen.

Verwacht wordt dat Apple de iPhone 6 met een 5,5-inch scherm enkele weken na de iPhone 6 met een 4,7-inch scherm uit zal brengen. De momenteel verkrijgbare iPhone 5s en iPhone 5c hebben een schermgrootte van 4 inch en een resolutie van 1136 x 640 pixels. Verwacht wordt dat de 4,7-inch iPhone 6 een resolutie van 1704 x 960 pixels krijgt. Over de resolutie van de mogelijk komende 5,5-inch iPhone 6 is nog niets bekend.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Hoezo is dit een iPhone?

 • Profielfoto
  grandijoost

  Goede vraag. Ik zie niet op de foto dat dit om een iPhone gaat.

 • Profielfoto
  Qapla

  Het gaat hier over het scherm als onderdeel, niet over een iPhone in zijn geheel.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  En zelfs als hij van de iPhone 6 zou zijn. Weten we nog weinig, behalve de grote. Ik ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het scherm.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ben weer zwaar geëmotioneerd omdat ik wederom getrakteerd word op een foto van een vermeend onderdeel van een iPhone. Tranen met tuiten. Dank u wel, OMT.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Mooi.
  Dat zou betekenen dat die 4,7 inch zou passen in het huidige formaat iPhone. Denk ik zo.

 • Profielfoto
  steffen777

  Ja lijkt mij ook, ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Moltie

  Zit eigenlijk helemaal niet te wachten op een grotere iPhone. Kom van een groter Android toestel, nu een 5S en ik vind het eigenlijk wel een prima formaat. Tenzij ze dat grotere scherm in een hele krappe omlijsting kunnen proppen.

 • Profielfoto
  Xcode

  Bleeeegh… krijg mijn iPhone 5 soms al nauwelijks in mijn broekzak. Hopelijk vergeet Apple niet dat mobiele telefoons bedoeld zijn om eenvoudig mee te kunnen nemen. Als ik een groot scherm wil, pak ik wel een iPad. Ik vind het prima als ze een grotere iPhone uitbrengen, maar hoop nog wel de mogelijkheid te hebben om een met een normaal formaat te kunnen kopen.

  Trouwens, ik vind dit wel een erg vergezochte foto. Als ik even een middagje ga knutselen, kan ik hetzelfde claimen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Beste mensen: het leuke is dat je niet verplicht bent per se een groter formaat iPhone te kopen als je dat niet wilt. Feit is wél dat een steeds groter deel smartphonegebruikers een groter scherm wil, omdat mensen daarop steeds minder bellen maar wel steeds meer gebruik maken van allerlei internet en fototoepassingen.
  Goed idee dus dat grotere scherm. En: hoe minder rand, hoe kleiner de iPhone met die grote schermen wordt. Als het aan mij ligt komt er helemaal géén rand om het scherm. Dat moet toch kunnen? Home button op touch screen en evt voor veiligheid in apart knopje aan zijkant en speakertje voor je oor ook in zijrand. Zou leuk zijn

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Aan het stickertje te zien, aan de paarse kant, is het deel waar het logo moet komen te zitten, een uitsparing te zien. Op eerdere foto’s is te zien dat het Apple logo uitgesneden is, uit het chassie. Krijgen we toch een iphone waarbij het logo op gaat lichten? Lijk me echt mooi…

  Ik ben echt blij met de plannen op een groter formaat. Waarbij andere zeggen dat ze liever hun iPad erbij pakken. Ben ik juist blij dat ik me iPad mini lekker thuis kan laten.

  Als Apple deze move niet maakt, zouden veel mensen de iPhone de rug keren. Apple volg de verkoop cijfers elke dag. En zien natuurlijk ook de switch die klanten maken naar grotere telefoons. Zelf ik zie dat Apple rijkelijk laat is, met het invoeren van een groter formaat telefoon.

  Nu hoop ik niet dat alle geruchten het mis hebben. En dat Apple met een nieuw formaat iPad komt. DE IPAD ini-MINI… Een extra kleine iPad. Whahahaha… Dat zou echt een misser zijn. Want met een extra grote telefoon gaat het wel moeilijk worden voor de iPad mini.

  ;-))

 • Profielfoto
  ro_me

  @hierboven
  De iPad ini-mini(y)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Beste mensen: het leuke is dat je niet verplicht bent per se een groter formaat iPhone te kopen als je dat niet wilt. Feit is wél dat een steeds groter deel smartphonegebruikers een groter scherm wil.

  Als morgen iedereen plots een stylus wil, krijgen we dan ook terug zo’n ding?

  Maar misschien heeft het ook wel voordelen. Als die 5,5″ en die 4,7″ de duurste toestellen worden dan wordt de 4″ (de classic) misschien goedkoper. Eigenlijk wil ik een 5C (eigenlijk 6C met de C van Classic) met zwarte achterkant, vingerafdrukscanner en up-to-date hardware.

 • Profielfoto
  Needler

  De grotere iPhones beginnen me steeds meer aan te staan. Ik heb vrienden met een Nexus 5 en een Galaxy Note 3. En die schermen zijn echt een stuk groter. Ik denk dat ik ga voor de 4.7 inch. Tenzij de 5.5 inch een betere batterijduur heeft. Dan ga ik voor dat model.