Maarten
Maarten Nieuws 14 juni 2014
Leestijd: 2 minuten

Gameweekend: TwoDots

Toen het team van ontwikkelaars bij Betaworks een jaar geleden Dots lanceerde, was het een schot in de roos. Dots ging viraal en iedereen was in de ban van het toffe puzzelspelletje. Genoeg reden voor een vervolg dachten de ontwikkelaars.

Dit vervolg kwam een paar weken geleden en heet TwoDots. Met hoge verwachtingen en benieuwd naar al het nieuws, installeerde ik het spelletje op mijn iPhone. Een mooie interface, in de van Dots bekende pasteltinten verscheen na het opstarten. Is TwoDots net zo’n succes?

TwoDots is gezellig getekend.

TwoDots heeft een avontuurlijk karakter meegekregen. Je ontdekt verschillende werelden wanneer je de tachtig levels doorloopt. De opbouw in levels is nieuw ten opzichte van Dots, net als de doelen die je per level gesteld krijgt om het level te voltooien. In de basis verschilt het spel echter nauwelijks van zijn voorganger. Door bolletjes met dezelfde kleur te verbinden, verdwijnen ze van het speelbord. Lukt het om de bolletjes te verbinden tot een vierkantje, dan verdwijnen alle bolletjes van die kleur.

Per level, een doel en een thema.

De vernieuwing van TwoDots zit ‘m dus nauwelijks in de puzzels, maar in de vorm. Komt de vorm je toch bekend voor? Dan heb je misschien Candy Crush gespeeld. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars garantie voor succes wilden en daarom hun succesformule gecombineerd hebben met die van de concurrent. De opzet van het speelbord, de doelen voordat je een level begint en zelfs de opdringerige notificaties voor in-app aankopen zijn overgenomen en in een ander jasje gestoken. Een ander voorbeeld zijn de ankertjes die je moet laten vallen door het spelbord leeg te spelen.

TwoDots is een leuk spel voor puzzelaars met doorzettingsvermogen of de liefhebbers van Dots. Verwacht echter geen originaliteit en let op met de vele in-app aankopen die je voorgeschoteld krijgt. Deze in-app aankopen spelen vooral in op de vijf levens die je hebt. Lukt het niet om een level te halen of breek je het spel tussentijds af, dan kost dit een leven. Na 20 minuten wachten krijg je het leven er weer bij. Wil je niet wachten, dan is daar een in-app aankoop voor.

Downloaden en spelen

TwoDots is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod. Het spel vereist minimaal iOS 6.1

  • TwoDots  (iOS) – Gratis met in-app aankopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: TwoDots
Sluiten