Maarten
Maarten Nieuws 28 juni 2014

Gameweekend: Secrets of Raetikon

Hoewel er minder games bestaan voor OS X dan voor iOS, zijn ook in de Mac App Store pareltjes te vinden. De indiegame Secrets of Raetikon is zo’n succesnummer en staat daarom deze week centraal in OMT’s Gameweekend.

Als vogelachtige ontwaak je op de bergtoppen van de Alpen. Je slaat je vleugels uit en gaat op ontdekkingstocht door een mysterieuze 2D-wereld waarin de omgeving leeft, beweegt en reageert. De geluidseffecten en muziek creëren een ietwat mysterieuze sfeer en maken het spel compleet. Het doel simpel: ontdek de geheimen van Raetikon.

Een verhaallijn zul je moeten zoeken, dus na het ontwaken beginnen met rondvliegen is een goede start. Gaandeweg krijg je instructies over de besturing. Deze is simpel en werkt via je toetsenbord, muis of eventueel gamecontroller. De wereld waar je doorheen vliegt is volledig interactief. Stenen zijn te verslepen, dieren zijn op te pakken en bomen kun je omver halen.

Subtiel wordt de richting aangegeven.

In Secrets of Raetikon ben je vrij te vliegen waar je wilt. De wind is op sommige plekken echter behoorlijk sterk en je kunt je hierdoor mee laten voeren. Als je een leidraad of hint zoekt in het spel, let dan op de windrichting. Bedenk dat je niet de enige bent in deze wereld vol geheimen. In het begin lijken de andere dieren die je tegenkomt onschuldig en ongevaarlijk. Vlieg een stuk door en je zult je leven in de gaten moeten houden. Een rode balk bovenin het scherm laat je conditie zien, wordt deze kritiek dan zal je dit vanzelf merken en actie moeten ondernemen. Hecht je hiervoor niet te veel aan de omgeving, leven kun je terugkrijgen door bomen te ontwortelen of dieren te doden.

Ontdek de geheimen

Terwijl je probeert te overleven is de echte uitdaging  het ontrafelen van de geheimen van Raetikon. Het verhaal is te vinden op bijzondere stenen verspreid door de wereld, maar geschreven in een taal die niemand machtig is. Gelukkig kun je de tekens van dit bijzondere schrift verzamelen en daarmee het verhaal vertalen. Onderschat dit niet, op het moment dat je de hele verhaallijn hebt kunnen vertalen, heb je Secrets of Raetikon bijna uitgespeeld.

Secrets of Raetikon is een echte aanrader voor mensen die graag de tijd nemen om te genieten van een mooie game. Het is dus geen spel om even tussendoor te spelen. Het gebruik van een koptelefoon of speakers is aan te bevelen. De geluidseffecten en de muziek voegen erg veel toe aan de spelbeleving. Voor € 8,99 krijg je een volwaardige game met garantie voor speelplezier. 

 

Downloaden en spelen
Secrets of Raetikon is te downloaden in de Mac App Store en vereist minimaal OS X 10.6.

 

Reageer op artikel:
Gameweekend: Secrets of Raetikon
Sluiten