Maarten
Maarten Nieuws 21 juni 2014

Gameweekend: KAMI voor iOS

Uniek, best ingewikkeld en mooi vormgegeven. KAMI, een origineel puzzelspel ontbreekt nog op menig hitlijst, maar dat zal niet lang meer duren. In 2013 was de Mac-versie al te vinden bij het beste van 2013 en aangemerkt als ‘Editors choice’.

Het concept is simpel, de puzzels des te lastiger. Terwijl de Japanse deuntjes op de achtergrond rustig aanwezig zijn, ontvouwt zich bij elk level een kleurijk origami-werk. Het doel is om de kleuren in zo min mogelijk stappen te veranderen in één kleur. Een geweldige reeks ingewikkelde en unieke puzzels is wat KAMI een must-have maakt voor iedere puzzelliefhebber.

De uitdaging van KAMI is de vereiste om vooruit te denken. Een ‘spelbord’ is gevuld met patronen van verschillende kleuren papier. In een balkje aan de onderkant zijn dezelfde kleuren te vinden. Kies een kleur uit de balk en tik op een andere kleur in het origami-werk. Het hele vlak van die kleur zal vervolgens veranderen in de kleur die je koos uit de balk. Door tactisch vlakken samen te voegen en verbindingen te creëren houd je uiteindelijk één groot vlak over. Let echter wel op de hoeveelheid stappen, deze zijn beperkt.

De levels lopen op van makkelijk naar moeilijk.

Mocht je helemaal klem zitten en niet meer verder kunnen dan is het mogelijk om een hint te vragen. Deze zal in de vorm zijn van ‘kies deze kleur en plaats deze op dat vierkantje’. Je weet nu de eerste stap, maar om het level te voltooien zul je alsnog de rest van het aanvalsplan moeten uitdenken. Heel erg behulpzaam zijn de hints dus niet. Zeker niet als je bedenkt dat je genoeg credits krijgt om één hint te ‘kopen’. Wil je meer hints dan zul je credits moeten kopen voor €0,89 of alle hints unlocken voor €3,59

KAMI kost in de App Store €1,79. Voor dat geld krijg je 45 puzzels en dus maar één hint. Een mager product voor dat geld, zeker omdat er meer levels gemaakt zijn. Deze zijn net als hints tegen extra betaling via in-app aankopen beschikbaar. Onder de button ‘Premium Puzzles’ zijn drie extra puzzelpacks te krijgen voor €0,89. Desondanks is er genoeg uitdaging te vinden in de 45 puzzels en blijft Kami een must-have.

Downloaden en spelen

KAMI is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 4.3

  • KAMI (iOS) – € 1,79

 

Reageer op artikel:
Gameweekend: KAMI voor iOS
Sluiten