Maarten
Maarten Nieuws 15 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Fuffr: magie in een iPhone-hoesje

Vorig jaar lieten wij Leap Motion zien, een apparaatje dat het mogelijk maakt een Mac met gebaren te bedienen. Fuffr doet precies zoiets, maar dan voor de iPhone. Zo wordt een tafel opeens een onzichtbaar maar groot touchscreen.

Fuffr werkt met een bescheiden hoesje om de iPhone, dit scant de omgeving op bewegingen en zet deze om. Hoewel de techniek nog in ontwikkeling is, ziet het er veelbelovend uit. In een korte video is te zien dat swipes en multitouch gestures al probleemloos werken.

Inmiddels zijn 200 ontwikkelaars voorzien van een developer kit. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Van een DJ applicatie waarbij de knoppen te bedienen zijn tot games als Fuffr Bird (ja, echt, geen verdere uitleg nodig).

Ontwikkelaars die zelf met Fuffr willen testen, kunnen via de website van het product een invite voor een developer kit aanvragen. De startup is ook nog op zoek naar ontwikkelaars, projectmanagers en meer personeel.

Hoewel de functionaliteit inventief is, blijven vragen als wat de gevolgen voor de accuduur zijn onbeantwoord. Het is ook nog niet bekend wanneer Fuffr op de markt komt. Wij zijn enthousiast, maar zie jij wat in deze ontwikkeling?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fuffr: magie in een iPhone-hoesje
Sluiten