Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2014

Er komen 250 nieuwe Emoji aan

Op de iPhone zijn zo’n 800 grafische smileys aanwezig die in berichten gebruikt kunnen worden. Van lachende drol tot kerstman, er is een zogenaamde Emoji voor. Wie zich graag uit met Emoji, krijgt binnenkort 250 nieuwe smileys en symbolen tot zijn beschikking.

Om ervoor te zorgen dat alle Emoji er op alle apparaten hetzelfde uitzien, wordt gebruik gemaakt van de Unicode-standaard. Er is net een nieuwe versie van de deze standaard uitgebracht, de 250 nieuwe Emoji zijn daar onderdeel van. Een van de nieuwe Emoji is: Achterkant van hand met uitgestoken middelvinger. Die komt ongetwijfeld iedereen nog eens van pas.

Drie van de 250 nieuwe Emoji.

Naast de nieuwe toevoegingen, werkt Apple samen met Unicode aan meer diversiteit in de Emoji. Buiten een karikatuur van een Chinees of Indiër bestaan de meeste smileys en symbolen uitsluitend uit blanke mensen. Het ziet er echter niet naar uit dat er Emoji met een andere huiskleur onderdeel zijn van de vandaag aangekondigde uitbreiding.

Wanneer de nieuwe Emoji in iOS opgenomen worden is nog niet bekend. Op moment van schrijven zijn deze geen onderdeel van iOS 8 beta 1, mogelijk komt daar later nog verandering in.

[Via: AndroidCentral]

Reageer op artikel:
Er komen 250 nieuwe Emoji aan
Sluiten