Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juni 2014

Eerste iBeacon hackaton in Amsterdam

Apple’s iBeacons zijn aan een stevige opmars bezig. Niet alleen retailers experimenteren volop met de technologie, ook het Groninger Museum en het Stationsgebied van Rotterdam zijn inmiddels volledig van iBeacons voorzien.

Momenteel worden iBeacons vooral gebruikt voor indoor navigatie en locatiegerichte aanbiedingen, maar er is veel meer mogelijk. Daarom organiseren Glimworm, Sanoma Media en Appsterdam een iBeacon hackaton. Hier worden (concept)ontwikkelaars uitgedaagd om binnen 48 uur nieuwe concepten, apps en toepassingen op basis van iBeacons te ontwikkelen.

Markten die zich lenen voor de inzet van iBeacons zijn de reisbranche, toerisme, sociale innovatie, branding, open data, slimme steden, gaming, gezondheid en het onderwijs. Wie de toekomst van iBeacons in een van deze sectoren wil ontwikkelen, kan zich gratis aanmelden voor de iBeacon hackaton die op 23 en 24 augustus in Amsterdam plaatsvindt. De locatie wordt nog aangekondigd.

iBeacon Experience Days

Saturday, Aug 23, 2014, 9:00 AM

VondelCS
Vondelpark 3, 1071 AA, Amsterdam Amsterdam, NL

180 Appsterdammers Went

UPDATE ..Running order :1. Viva Travel Companion2. Social Graffiti3. Art Whisperer4. Vit En  – Beeld en Geluid5. twelve.IO6. Billboard Stories7. Bakfiets Finder8. Beacon PIe9. Ice Breaken10. B-VidGithub : https://github.com/jonathanrcarter/IBED2014Side Track/Roundtable Remaining Schedule:Sat:15:30 – 16:30: Roundtable Discussio…

Check out this Meetup →

In een voorgaande uitzending van OMT LIVE was Sven Haitjema te gast. Hij is iBeacon-pionier en een van de organisatoren van de hackaton. Alles weten over iBeacons? Kijk de uitzending hieronder terug.

Reageer op artikel:
Eerste iBeacon hackaton in Amsterdam
Sluiten