Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Health: Alle gezondheids- en fitnessdata bij elkaar

De afgelopen jaren is er veel iPhone-accessoires gemaakt die zich richt op fitness en gezondheid. Denk aan de Fitbit of Nike Fuelband, maar ook weegschalen en bloeddrukmeters met een app. Daar zit ook het probleem, alle data staat in individuele apps.

Tijdens WWDC 2014 heeft Apple daar een oplossing voor geïntroduceerd. In het geruchtencircuit werd gesproken over HealthBook, maar Apple maakt het simpeler en noemt de centrale plaats voor alle gezondheids- en fitnessdata ‘Health’. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van ‘Healthkit’ om de data in de Health-app te krijgen. De gezondheidsapp is onderdeel van iOS 8.

De interface van Health.

Health werkt op twee manieren. Het is een centrale verzamelplaats voor gegevens, maar kan deze desgewenst ook doorgeven aan individuele apps. De gebruiker kan zelf kiezen aan welke app welke informatie doorgegeven wordt. Wil je je bloeddruk niet aan Nike doorgeven? Dan kan dat.

Er kan ook op een pro-actieve manier gebruik gemaakt worden dat Health en Healthkit. Apple haalde tijdens de presentatie Mayo Clinic aan als voorbeeld. Deze kliniek in de VS heeft een eigen app die met de Health-app kan communiceren. Wordt er een verhoogde bloeddruk waargenomen? Dan geeft de app een seintje door aan een dokter.

Opmaat naar de iWatch?
Momenteel zijn externe accessoires nog verantwoordelijk voor het aanleveren van data. Verwacht wordt echter dat de iWatch later verantwoordelijk zal worden voor een groot deel van de metingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Health: Alle gezondheids- en fitnessdata bij elkaar
Sluiten