‘Continuity ook voor Apple TV’

2 reacties

Naast iOS en OS X zal ook de Apple TV software worden vernieuwd. De settopbox uit Cupertino werkt op een aangepaste versie van iOS, dus opmerkelijk is dit niet. Wel opmerkelijk is de notificatie die sommige OS X 10.10 gebruikers in beeld kregen.

In de notificatie staat dat de Apple TV beschikbaar is voor Continuity. Deze verscheen bij sommige gebruikers, die zowel de beta Apple TV software (7.0), als OS X Yosemite hadden geïnstalleerd. Ondanks de notificatie op de Mac, was er op de Apple TV geen enkele hint naar Continuity te vinden. 9to5Mac publiceerde een screenshot van de notificatie.

De Apple TV lijkt beschikbaar voor continuity. Bron: 9to5Mac
De Apple TV lijkt beschikbaar voor continuity. Bron: 9to5Mac

Het kan natuurlijk om een bug gaan, maar Continuity voor de Apple TV is geen vreemd idee. Met de nieuwe software die Apple tijdens de WWDC heeft aangekondigd, wil het bedrijf uit Cupertino verschillende apparaten nog beter laten samenwerken. Een feature als Continuity voor de Apple TV past heel goed binnen dit doel.

Met de huidige software moet je eerst de Apple TV selecteren, om bijvoorbeeld een film te streamen naar de TV. Met Continuity kun je dit automatiseren. Stel je begint in de keuken met het kijken van een film op je iPad. Vervolgens loop je de woonkamer in en de film wordt automatisch doorgezet naar je TV.

Zoals gisteren duidelijk werd, vereist Continuity Bluetooth 4.0 Low Energy. De derde generatie Apple TV heeft als enige deze ondersteuning. Dat het einde oefening zal zijn voor de oudere Apple TV’s zonder Bluetooth, wordt nog eens onderstreept.

 

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  ART-hur

  Zoals in het artikel staat “Stel je begint in de keuken met het kijken van een film op je iPad. Vervolgens loop je de woonkamer in en de film wordt automatisch doorgezet naar je TV.” bij mij staat apple tv niet altijd aan op het scherm, ofwel ligt tv af of staat er een andere hdmi op:)

  Maar toch zou dit een mooie toevoeging zijn aan de Apple TV met iCloud. Ben benieuwd hoe dit verder zal evolueren…

 • Profielfoto
  Kobes

  En met een smartwatch weet Apple precies waar je bent, dus heb je ook geen knopjes of telefoon meer voor deze zaken nodig.