Maarten
Maarten Nieuws 19 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Continuity ook voor Apple TV’

Naast iOS en OS X zal ook de Apple TV software worden vernieuwd. De settopbox uit Cupertino werkt op een aangepaste versie van iOS, dus opmerkelijk is dit niet. Wel opmerkelijk is de notificatie die sommige OS X 10.10 gebruikers in beeld kregen.

In de notificatie staat dat de Apple TV beschikbaar is voor Continuity. Deze verscheen bij sommige gebruikers, die zowel de beta Apple TV software (7.0), als OS X Yosemite hadden geïnstalleerd. Ondanks de notificatie op de Mac, was er op de Apple TV geen enkele hint naar Continuity te vinden. 9to5Mac publiceerde een screenshot van de notificatie.

De Apple TV lijkt beschikbaar voor continuity. Bron: 9to5Mac

Het kan natuurlijk om een bug gaan, maar Continuity voor de Apple TV is geen vreemd idee. Met de nieuwe software die Apple tijdens de WWDC heeft aangekondigd, wil het bedrijf uit Cupertino verschillende apparaten nog beter laten samenwerken. Een feature als Continuity voor de Apple TV past heel goed binnen dit doel.

Met de huidige software moet je eerst de Apple TV selecteren, om bijvoorbeeld een film te streamen naar de TV. Met Continuity kun je dit automatiseren. Stel je begint in de keuken met het kijken van een film op je iPad. Vervolgens loop je de woonkamer in en de film wordt automatisch doorgezet naar je TV.

Zoals gisteren duidelijk werd, vereist Continuity Bluetooth 4.0 Low Energy. De derde generatie Apple TV heeft als enige deze ondersteuning. Dat het einde oefening zal zijn voor de oudere Apple TV’s zonder Bluetooth, wordt nog eens onderstreept.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Continuity ook voor Apple TV’
Sluiten