Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 juni 2014

Codeslot iOS 7 alweer deels te omzeilen

Er gaat geen seizoen voorbij zonder nieuwe dat er een nieuwe manier gevonden wordt om het codeslot van iOS te omzeilen. Ook nu is er weer een eenvoudige methode die zonder een toegangscode in te voeren toegang geeft tot de laatst geopende app op een iPhone.

De impact is beperkt omdat alleen de laatst geopende app toegankelijk is. Als er geen app open stond tijdens het vergrendelen, werkt de truc helemaal niet. Stond er wel een app open? Dan is het lockscreen als volgt te omzeilen: Zorg voor een gemiste oproep op de iPhone, zet vliegtuigmodus vanaf het lockscreen aan, trek het berichtencentrum naar beneden en tap op de gemiste oproep. De laatst geopende app zal nu in beeld verschijnen, zonder dat het invoeren van een toegangscode nodig is.

OMT heeft de werking van de truc op iOS 7 kunnen verifiëren, maar het werkte niet in de eerste beta van iOS 8. Bekijk hieronder een video waarin de truc wordt gedemonstreerd:

Om de bypass te laten werken is het nodig dat het control center toegankelijk is vanaf het lock screen. Dit uitzetten is voldoende om de truc onmogelijk te maken te maken. Dit kan in iOS 7 bij instellingen > bedieningspaneel. Schakel vervolgens op toegangsscherm uit.

Reageer op artikel:
Codeslot iOS 7 alweer deels te omzeilen
Sluiten