Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Code in iOS 8 wijst op splitscreen apps

Voordat iOS 8 tijdens de WWDC van 2014 gepresenteerd werd, werd volop gespeculeerd over de mogelijkheid om twee apps tegelijk te openen in een splitscreen modus. Helaas werd de functie niet tijdens de WWDC Keynote uit de doeken gedaan.

Toch is er in iOS 8 wel degelijk een beginnetje gemaakt met de implementatie van splitscreen apps. Waarschijnlijk was de functie simpelweg niet op tijd af voor een introductie in iOS 8.0, maar wordt deze in een latere update alsnog beschikbaar. Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith ontdekte de aanwezigheid van splitscreen apps.

Volgens de ontwikkelaar kunnen apps niet alleen de helft van het scherm, maar ook een vierde of drie kwart beslaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Code in iOS 8 wijst op splitscreen apps
Sluiten