Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2014

Bitcoin-apps mogen weer op iOS

Apple heeft lange tijd een streng beleid op het gebied van Bitcoin-apps gevoerd. Talloze applicaties die een virtuele portemonnee voor de cryptografische geld bevatten, werden uit de App Store verwijderd. Toch lijkt Apple nu teruggekomen op deze beslissing.

De eerste app die het mogelijk maakt om Bitcoins te verhandelen is terug. Coin Pocket werd zondag toegelaten in de applicatiewinkel voor iOS. Dit is mogelijk door een wijziging in de voorwaarden van de App Store. Hierin staat nu dat apps die virtueel geld faciliteren toegestaan zijn, mits deze in overstemming zijn met de wetten in de landen waar de apps in werken.

In sectie 11.17 van de App Store Review Guidelines is te lezen:

“Apps may facilitate transmission of approved virtual currencies provided that they do so in compliance with all state and federal laws for the territories in which the app functions.”

Hoewel er in veel landen nog discussie is over de legaliteit van Bitcoin, is het virtuele geld in zowel de Verenigde Staten als in Nederland legaal. Alleen in Vietnam en IJsland is duidelijke wetgeving die Bitcoin een verboden munt maakt. In Nederland kwam het CDA recent met een voorstel om het cryptografische geld te verbieden, maar dit werd al snel afgeschoten.

In-app aankopen met Bitcoin
Ook in-app aankopen met Bitcoin lijken toegestaan. Zo maakt de app eGifter het mogelijk om cadeaukaarten direct vanuit de app te kopen en met Bitcoin te betalen. Hierbij wordt de gebruikelijke 30 procent die aan Apple afgedragen moet worden ook omzeild.

Reageer op artikel:
Bitcoin-apps mogen weer op iOS
Sluiten