Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juni 2014

Apps mogen toch weer spammen

Eerder deze maand bleek dat Apple bezig is met grote schoonmaak in de App Store. Apps die video-advertenties tonen in ruil voor extra content of levens in games werden verboden. Ook op sociale media posten voor deze beloningen werd niet langer toegestaan.

Hoewel sociale media door het verbieden van geautomatiseerde posts schoner worden, zagen ontwikkelaars een belangrijke bron van inkomsten en traffic verdampen. Volgens hen worden video-advertenties gezien als een algemeen geaccepteerd fenomeen in freemium games. Apple is gezwicht onder druk van de ontwikkelaars en heeft de regels weer versoepeld.

Ontwikkelaars mogen weer video-advertenties in ruil voor extra content in apps en games tonen en ook het posten op sociale media is weer toegestaan. Hoewel alles weer bij het oude lijkt, is er één verschil.

Eerst verboden, nu weer toegestaan.

Advertenties, posts of andere acties die een beloning opleveren, mogen niet aanmoedigen tot het geven van een beoordeling in de App Store of het downloaden van de app zelf. Dit kan de ranking in de App Store beïnvloeden en wordt door Apple gezien als oneerlijk. Dit is in lijn met een eerdere schoningsactie van de iPhone-maker, toen werden tienduizenden fake reviews verwijderd.

Reageer op artikel:
Apps mogen toch weer spammen
Sluiten