Apps mogen toch weer spammen

5 reacties

Eerder deze maand bleek dat Apple bezig is met grote schoonmaak in de App Store. Apps die video-advertenties tonen in ruil voor extra content of levens in games werden verboden. Ook op sociale media posten voor deze beloningen werd niet langer toegestaan.

Hoewel sociale media door het verbieden van geautomatiseerde posts schoner worden, zagen ontwikkelaars een belangrijke bron van inkomsten en traffic verdampen. Volgens hen worden video-advertenties gezien als een algemeen geaccepteerd fenomeen in freemium games. Apple is gezwicht onder druk van de ontwikkelaars en heeft de regels weer versoepeld.

Ontwikkelaars mogen weer video-advertenties in ruil voor extra content in apps en games tonen en ook het posten op sociale media is weer toegestaan. Hoewel alles weer bij het oude lijkt, is er één verschil.

Eerst verboden, nu weer toegestaan.
Eerst verboden, nu weer toegestaan.

Advertenties, posts of andere acties die een beloning opleveren, mogen niet aanmoedigen tot het geven van een beoordeling in de App Store of het downloaden van de app zelf. Dit kan de ranking in de App Store beïnvloeden en wordt door Apple gezien als oneerlijk. Dit is in lijn met een eerdere schoningsactie van de iPhone-maker, toen werden tienduizenden fake reviews verwijderd.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Het blijft dus uitgekeken geblazen met die apps.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Jammer… echt jammer.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Op zich zijn advertenties in Freemiums geen probleem, maar sommige apps doen dat zó agressief, het is gewoon hatelijk. Vooral bij games waarbij een spelletje 30 seconden maximaal duurt en bij ieder nieuw potje krijg je een full-screen advertentie met een ridicuul klein kruisje de strot in geduwd.. Dáár zouden ze wat aan moeten doen.. Mja, kan dat ook geautomatiseerd worden gecheckt? Betwijfel het..

 • Profielfoto
  essiw

  ^Het gaat hier echter niet om de gewone advertenties, die mochten sowieso nog wel. Het ging om de advertenties waarbij je iets kon verdienen om er naar te kijken (dus optioneel). Maar ik geef je gelijk, die minuscule kruisjes zouden ze moeten verbieden.
  Twitter en Facebook “advertenties” zijn zo er zo erg veel dat ik een nep Twitter en Facebook account heb, speciaal voor die dingen…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Vind het niet meer dan fair eigenlijk… Ik een gratis game, zij toch inkomsten. Super. Heb er zelf ook een paar en het kijken van zo een filmpje os nou echt niet zo een probleem… als het maar binnen de perken blijft.