Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juni 2014

Apple vervangt oververhitte USB-laders gratis

Apple is een vervangingsprogramma gestart voor USB-laders die tussen oktober 2009 en september 2012 zijn verkocht of bij iPhones zijn geleverd. De adapters kunnen in sommige gevallen oververhit raken. Het gaat om de Apple USB-lichtnetadapter van 5 Watt.

Deze adapters werden tussen oktober 2009 en september 2012 bij de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4s geleverd in praktisch alle Europese landen. Ook zijn de adapters als losse accessoire verkocht. Consumenten met zo’n lader kunnen deze bij een Apple Store of Apple Premium Reseller in de buurt kosteloos omruilen.

De adapter hoeft niet defect te zijn, alle getroffen laders kunnen omgeruild worden voor een nieuw model. Of een lader vatbaar is voor hitteproblemen en in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma is eenvoudig te controleren aan de hand van het serienummer. Als dit niet meer leesbaar is, kan ook gekeken worden naar de letters ‘CE’ op de adapter.

Adapters van Model A1300 zijn getroffen, model A1400 heeft geen hitteproblemen.

Het vervangingsprogramma is per direct gestart. Het is aan te raden om alle laders in huis te controleren. Neem bij het omruilen je iPhone mee. Meer informatie bij Apple Support.

Reageer op artikel:
Apple vervangt oververhitte USB-laders gratis
Sluiten