Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2014

Apple schikt in e-books zaak

Hoewel Apple vooral in het nieuws is met patentzaken, liep er sinds vorig jaar ook een andere zaak tegen de iPhone-maker. Apple zou samen met 5 uitgevers afspraken hebben gemaakt die prijzen van e-books opdrijven en werd hiervoor aangeklaagd in de VS.

Inmiddels is bekend geworden dat Apple een schikking heeft getroffen, daarmee is de zaak nu afgesloten. Wat de details en voorwaarden van deze schikking zijn is niet bekend. Waarschijnlijk was schikken de goedkoopste en snelste oplossing voor het bedrijf uit Cupertino.

Apple werd beschuldigd van kartelvorming in de markt voor e-books die via de iBooks Store te koop zijn op iPhone en iPad. De iPhone-maker werd ervan beschuldigd afspraken met uitgevers te maken over de prijs. De boeken zouden in de iBooks Store het goedkoopst moeten zijn, hierdoor waren uitgevers genoodzaakt de prijzen bij onder andere Amazon verhogen.

Bij een schikking wordt er geen formeel oordeel geveld door de jury. Als Apple schuldig bevonden zou worden, hing het bedrijf een geëiste schadevergoeding van totaal 840 miljoen dollar boven het hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple schikt in e-books zaak
Sluiten