Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2014

Apple Maps nu iedere dag bijgewerkt

Ondanks een moeizame start is Apple doorlopend bezig met het verbeteren van zijn kaartendiensten Apple Maps. Fouten worden de laatste weken snel verbeterd en er worden veel points of interest toegevoegd. Inmiddels worden dagelijks kaartverbeteringen uitgerold.

Apple’s kaartendienst krijgt iedere nacht om 03:00 uur nieuwe kaarten en verbeteringen aan de points of interest, oftewel nuttige plaatsen. Voorheen werden er sporadisch verbeteringen doorgevoerd en werden kaartcorrecties amper opgepakt. Nu wordt Apple Maps echter iedere dag beter.

De dagelijkse updatecyclus werd opgemerkt door gebruikers van Reddit. Daar wordt opgemerkt dat door gebruikers doorgegeven verbeteringen sneller verwerkt worden. Waarschijnlijk had Apple een achterstand weg te werken, nu dat gedaan is lijkt de baan vrij voor structurele verbeteringen.

Problemen met kaarten kunnen in de Apple Maps-app direct gemeld worden.

Bij een kaartendienst kan het altijd voorkomen dat een kaart niet klopt. Onduidelijke bedrijfsdata of veranderingen aan wegen zijn enkele oorzaken. Door middel van een ingebouwd feedback systeem kunnen gebruikers dit soort problemen in Apple Maps melden. Sinds kort volgt ook een seintje als de aangedragen verbetering is verwerkt.

Apple Maps werd in 2012 samen met iOS 6 geïntroduceerd, maar kon niet op goedkeuring van alle gebruikers rekenen. Apple CEO Tim Cook bood na veel kritiek zijn excuses aan en beloofde verbetering. Die verbeteringen lijken nu serieus op gang te komen. Waarschijnlijk wil Apple de kaarten-app voor de release van iOS 8 flink verbeterd hebben.

Reageer op artikel:
Apple Maps nu iedere dag bijgewerkt
Sluiten