Apple Maps nu iedere dag bijgewerkt

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Ondanks een moeizame start is Apple doorlopend bezig met het verbeteren van zijn kaartendiensten Apple Maps. Fouten worden de laatste weken snel verbeterd en er worden veel points of interest toegevoegd. Inmiddels worden dagelijks kaartverbeteringen uitgerold.

Apple’s kaartendienst krijgt iedere nacht om 03:00 uur nieuwe kaarten en verbeteringen aan de points of interest, oftewel nuttige plaatsen. Voorheen werden er sporadisch verbeteringen doorgevoerd en werden kaartcorrecties amper opgepakt. Nu wordt Apple Maps echter iedere dag beter.

De dagelijkse updatecyclus werd opgemerkt door gebruikers van Reddit. Daar wordt opgemerkt dat door gebruikers doorgegeven verbeteringen sneller verwerkt worden. Waarschijnlijk had Apple een achterstand weg te werken, nu dat gedaan is lijkt de baan vrij voor structurele verbeteringen.

meld-probleem-maps-520@2x
Problemen met kaarten kunnen in de Apple Maps-app direct gemeld worden.

Bij een kaartendienst kan het altijd voorkomen dat een kaart niet klopt. Onduidelijke bedrijfsdata of veranderingen aan wegen zijn enkele oorzaken. Door middel van een ingebouwd feedback systeem kunnen gebruikers dit soort problemen in Apple Maps melden. Sinds kort volgt ook een seintje als de aangedragen verbetering is verwerkt.

Apple Maps werd in 2012 samen met iOS 6 geïntroduceerd, maar kon niet op goedkeuring van alle gebruikers rekenen. Apple CEO Tim Cook bood na veel kritiek zijn excuses aan en beloofde verbetering. Die verbeteringen lijken nu serieus op gang te komen. Waarschijnlijk wil Apple de kaarten-app voor de release van iOS 8 flink verbeterd hebben.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Hadden we niet al een soortgelijk nieuwsbericht een week of wat geleden? Is het echt een nieuw bericht waard dat het nu “dagelijks” in plaats van “regelmatig” is?

  Bovendien: Amstelveen/Amstelhoek is nog steeds niet verholpen.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Het is nog altijd inferieur aan Google Maps helaas.
  Probeer eens Punta Prima: ik krijg dan een VOF ergens langs de Schelde, terwijl het minstens 2 maal op de kaart staat in Spanje. Als ik dan eerst zelf dat stuk kaart in beeld breng, en het dan opnieuw intyp dan vindt Apple Maps het plots wel. Hopeloos…

 • Profielfoto
  iDEOwen

  Bovendien: Amstelveen/Amstelhoek is nog steeds niet verholpen.

  In ben er achter gekomen waarom de 1 het als ‘Amstelhoek’ ziet, en de ander wel gewoon als ‘Amstelveen’.

  Als ik in de Maps app ‘Show labels in English’ aanzet, dan wordt Amstelveen ‘Amstelhoek’. Zet ik het uit, dan is Amstelveen gewoon Amstelveen.

  (Woon zelf in Amstelveen, dus het irriteert me al sinds het begin).

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Tony smeT lijkt erop dat Apple het idee heeft dat het voor jou op dit moment meer relevant is om de VOF te zien dan een punt in Spanje. En zodra je bij Spanje in de buurt bent, dan is de plaats die jij bedoelt volgens Apple weer meer relevant;)

 • Profielfoto
  Buzz

  Inderdaad. Als je vanaf ergens in Nederland zoekt, dan krijg je wel de plaatsen in Spanje te zien. Maar het zou handiger zijn als je tijdens het zoeken een lijstje te zien zou krijgen, zodat je zelf deze selectie kan maken (zoals Google doet), of dat hij het Belgische bedrijfje alleen zou vinden als je specifieker zoekt (bijvoorbeeld op “Punta Prima, Belgie” of “Punta Prima VOF”.

  Owentje: Ik heb het nog eens doorgegeven.

 • Profielfoto
  Di May

  Apple Maps is gestart in 2012 …
  Google Maps in … de vorige eeuw ?

  Relatief gezien doet Apple het dan toch niet zo slecht.

 • Profielfoto
  Niels

  Hier in Nederland wordt er anders weinig aangepast als je een fout meldt…

 • Profielfoto
  Di May

  als je een fout meld…
  als je een fout meldt …

  Sorry

 • Profielfoto
  mbrant

  Niet alles is zo slecht aan Apple’s ‘kaarten’.
  Bij ons is het regelmatig de reddende navigatie engel als de Sw van de Prius in the middle of nowhere ons weer eens op de verkeerde weg brengt. Ook op de fiets hebben wij er regelmatig plezier van. En we komen toch op kleine plaatsen in Spanje of
  in NL. Dus????

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Tot op heden ben ik ook nog niet in de steek gelaten door Apple Maps.

  Natuurlijk os het leuk om die begin-bugs te zien van vreemde bruggen en andere zaken. Maar ik heb tot op heden nog nergens last van gehad, de kaart gaf de wereld aan zoals ik haar aantrof. Of vormt de wereld zich naar de kaart?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Vandaag staat eindelijk een plaatselijke pizzeria aan de goede van de gracht geplaatst in Apple Maps!