Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 juni 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple hint alvast naar een grotere iPhone

Het wordt inmiddels zo goed als aangenomen dat de iPhone 6 een groter scherm zal hebben. Geruchten spreken van een toestel van 4,7-inch en een mogelijk tweede iPhone met een scherm van 5,5-inch. Een nieuwe versie van Xcode bevat een subtiele hint.

Xcode is de software die ontwikkelaars gebruiken om apps voor onder andere de iPhone en iPad te maken. Een betaversie van Xcode 6, die na WWDC 2014 uitgebracht is, bevat de mogelijkheid om apps te testen op scherm-formaten die groter zijn dan die van de huidige iPhone. Ontwikkelaars kunnen op deze manier alvast bekijken hoe hun app eruit ziet op bijvoorbeeld een 4,7-inch iPhone met een resolutie van 1704 x 960 pixels.

Er worden geen precieze nieuwe schermformaten in Xcode genoemd, het formaat is vrij in te stellen binnen de ontwikkelomgeving. Apple noemt dit ‘Resizable iPhone’ en ‘Resizable iPad’.

De functie werd ontdekt door de Franse website Mac4ever.

Het is voor het eerst dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om hun applicaties te testen op schermformaten die nog niet in het assortiment van Apple zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple hint alvast naar een grotere iPhone
Sluiten