Apple hint alvast naar een grotere iPhone

11 reacties

Het wordt inmiddels zo goed als aangenomen dat de iPhone 6 een groter scherm zal hebben. Geruchten spreken van een toestel van 4,7-inch en een mogelijk tweede iPhone met een scherm van 5,5-inch. Een nieuwe versie van Xcode bevat een subtiele hint.

Xcode is de software die ontwikkelaars gebruiken om apps voor onder andere de iPhone en iPad te maken. Een betaversie van Xcode 6, die na WWDC 2014 uitgebracht is, bevat de mogelijkheid om apps te testen op scherm-formaten die groter zijn dan die van de huidige iPhone. Ontwikkelaars kunnen op deze manier alvast bekijken hoe hun app eruit ziet op bijvoorbeeld een 4,7-inch iPhone met een resolutie van 1704 x 960 pixels.

Er worden geen precieze nieuwe schermformaten in Xcode genoemd, het formaat is vrij in te stellen binnen de ontwikkelomgeving. Apple noemt dit ‘Resizable iPhone’ en ‘Resizable iPad’.

De functie werd ontdekt door de Franse website Mac4ever.
De functie werd ontdekt door de Franse website Mac4ever.

Het is voor het eerst dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om hun applicaties te testen op schermformaten die nog niet in het assortiment van Apple zitten.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Of Apple komt met een in grote aanpasbare iphone! The new resizable iPhone with ios 8!
  Vandaar 4,7 en 5,5 inch! Dat is een en de zelfde iPhone!

 • Profielfoto
  Afroman

  Opmerkelijk met de resizable iPad. Komt dus toch de grotere iPad?

 • Profielfoto
  stannie66

  Kom maar op met die 5,5 inch iPhone!

  dan gaat mijn huidige note 3 meteen weer weg!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat is pas ECHT revolutionair! De Resizable iPhone!! Als je het formaat zat bent, kan je ‘m resizen. Als je wilt internetten zet je ‘m groot en als je hem weer in je broek wilt stoppen, resize je hem weer naar klein. Erg handig!

 • Profielfoto
  Needler

  “A four inch phone, a four point seven inch phone, a five point five inch phone… A four inch phone, a four point seven inch phone, are you getting it? These are not three seperate devices. This one device!”

 • Profielfoto
  SunKeeper

  ^^:lol:

 • Profielfoto
  Kobes

  Of resizable verwijst naar APPS die in grootte kunnen wijzigen, bijvoorbeeld voor een functie als split-screen?

 • Profielfoto
  Ne0

  Kobes kon nog wel eens gelijk hebben…!

 • Profielfoto
  puccini

  Maar de vraag blijft nog steeds. Wanneer????

 • Profielfoto
  seek

  Hallo mensen, ik als ontwikkelaar: Het kan gewoon een praktische toevoeging zijn om je scherm wat beter in te delen. In vorige versie kon je Retina devices of 50% tonen (praktisch erg klein), of 100% (tering groot). Als je dat flexibel kan schalen, is gewoon erg handig.

  Alhoewel: Een co-worker heeft gisteren deze nieuwe versie geïnstalleerd. Toen we het probeerden, konden we alleen het window schalen waarbij er scrollbars verschenen. Dus ik ben nog niet overtuigd dat deze feature wel echt de complete graphics variabel kan schalen.

 • Profielfoto
  Davidv

  Als ze toch naar Resizable app’s gaan maak de iphone 6 dan ook meteen met een 1080p scherm want dat is toch net wat mooier. Je ziet echt wel het verschil tussen 416PPI en 469PPI vooral qua detail en films worden dan ook native afgespeeld waardoor er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van downscaling wat weer ten koste gaan van de kwaliteit omdat de resolutie niet gehalveerd wordt maar minder. Dus apple doe alsjeblieft een 1080p scherm er in, het scheelt waarschijnlijk ook nog eens in de kosten!