Maarten
Maarten Nieuws 25 juni 2014

Android-eindbaas: iOS is als een Mercedes van $100K

Tim Cook kon het tijdens WWDC 2014 niet laten om Android te bashen. Hij vergeleek het besturingssysteem van Google met een “toxic hellstew of vulnerabilities” en omschreef de vele Android-versies als ‘antiek’. Dat vraagt natuurlijk om een reactie van Google.

Die reactie kwam vandaag in een interview met Bloomberg. Android-voorman Sundar Pichai had alle gelegenheid om terug te bijten, maar besloot het toch met de mantel der liefde te bedekken. Hij vergelijkt iOS met een Mercedes van $100.000, terwijl Android de rammelbak voor het volk is.

Apple opereert volgens de Android-voorman alleen in het premium segment, terwijl Android de hele markt bedient. Het grote beveiligingsrisico wat kleeft aan Google’s besturingssysteem wijdt Pichai aan de populariteit. Het succes van Android zou simpelweg hackers aantrekken. Volgens de Android eindbaas is zin systeem van begin af aan ontworpen om erg veilig te zijn. Beveiligingsrisico’s en malware worden erg serieus genomen.

Over de Keynote tijdens de WWDC wil Pichai nog even kwijt dat Apple geweldige aankondigingen hebben gedaan. Echter waren daar wel een aantal dingen bij die al 4 tot 5 jaar in Android zitten. Als voorbeelden noemt hij onder andere de interactieve notificaties en widgets.

Apple announced lots of great things in their keynote. They also announced things we have done in Android four or five years ago, [such as] third party keyboards, richer notifications, and widgets. These all happened in Android such a long time ago. If you step back and take a holistic look, I think any reasonable person would say Android is innovating at a pretty fast pace and getting it to users.

Ondanks een paar sneren waarin hij tegelijkertijd Apple complimenten geeft, krijgt Pichai het niet voor elkaar de nadelen van Android te weerleggen. Hoewel er veel aandacht voor beveiliging en het tegengaan van malware is, liegen de cijfers er niet om. Wat vind jij van de uitspraken door hoofd Android, Sundar Pichai?

Reageer op artikel:
Android-eindbaas: iOS is als een Mercedes van $100K
Sluiten