Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2014

Alternatieve toetsenborden voor iOS 8 volop in ontwikkeling

Met de komst van iOS 8 wordt het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod een stukje opener. Een van de nieuwe functies die Apple afgelopen maandag tijdens WWDC 2014 aankondigde is ondersteuning voor alternatieve toetsenborden.

Inmiddels hebben diverse makers van alternatieve toetsenborden laten weten bezig te zijn met een toetsenbord voor iOS 8. Onder andere Swype, Fleksy en SwiftKey hebben een iOS 8-toetsenbord in ontwikkeling. Wat maakt deze alternatieve klavieren uniek? OMT neemt Swype, SwiftKey en Fleksy onder de loep.

Swype: Vegen in plaats van tikken
Sneller woorden maken door te vegen, oftewel Swypen, in plaats van te typen. Dat is wat de belofte van Swype is. Naast de mogelijkheid tot woorden bij elkaar vegen, bevat Swype nog enkele andere handige functies. Zo is er ondersteuning voor autocorrect in twee talen, kan het formaat van de letters aangepast worden en is Swype volledig in het Nederlands beschikbaar.

> Meer informatie op Swype.com

http://www.youtube.com/watch?v=y2pQmNfOoKU

Fleksy: Snel en stijlvol
Wat meteen opvalt aan Fleksy is dat het zich aan kan passen aan de kleuren van de iPhone. Op een groene iPhone 5c toont Fleksy een groen toetsenbord. Verder gaat het vooral om snelheid, perfecte autocorrectie en typen zonder dat het toetsenbord in beeld is. Het wereldrecord snel typen op een smartphone is met behulp van Fleksy gevestigd. Helaas niet in het Nederlands verkrijgbaar.

> Meer informatie en aanmelden voor de iOS 8 beta via Fleksy.com

Swiftkey: Alles in één, behalve het stijlvolle
Swiftkey bevat ongeveer alles wat Swype en Fleksy ook hebben, maar ziet er op Android niet zo stijlvol uit. Het toetsenbord werkt met zowel Swype-achtige bewegingen als woordvoorspellingen. De verschillende thema’s in de Android-versie zijn niet bijzonder stijlvol. Wel ondersteunt Swiftkey Nederlands en bevat het een handige functie die vergeten spaties alsnog invoegt.

> Meer informatie en aanmelden voor de iOS 8 beta via Swiftkey.net

Verbeteringen iOS 7 > iOS 8
Of alternatieve toetsenborden wel echt nodig zijn is een persoonlijke keuze. Apple heeft zijn best gedaan om het toetsenbord in iOS 8 verder te verbeteren. Zo is er nu QuickType, een technologie die woorden voorspelt aan de hand van de context van het gesprek. Vraagt iemand je of je vanavond thuis of weg bent, dan zullen de eerste twee woordsuggesties ‘thuis’ en ‘weg’ zijn. Helaas is QuickType (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.

QuickType brengt slimme woordvoorspellingen naar iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alternatieve toetsenborden voor iOS 8 volop in ontwikkeling
Sluiten