Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2014
Leestijd: 2 minuten

Adobe brengt tekenhardware voor iPad uit

Adobe heeft hardware uitgebracht die tekenen op de iPad naar een hoger niveau moet brengen. Het betreft twee accessoires die werken met Adobe-apps voor de iPad, een liniaal genaamd ‘Slide‘ en een drukgevoelige stylus genaamd ‘Ink‘.

De lineaal heeft een moderne twist en is meer dan stukje plastic dat gebruikt kan worden om een rechte lijn te tekenen op het iPad-scherm. Het is een verlenging van softwarematige functies en kan gebruikt worden om snel perfect rechte lijnen, rondingen of driehoeken te tekenen. De stylus slaat persoonlijke voorkeuren als kleuren en penselen op. Zo wordt de Ink een moderne vervanger voor een collectie potloden en stiften. 

De twee tools zijn momenteel alleen in de VS verkrijgbaar voor 199 dollar. De Photoshop-maker liet weten dat een Europese lancering later dit jaar plaats zal vinden, de prijs in dollars wordt waarschijnlijk ook de prijs in euro’s. Bekijk de werking van Adobe’s Ink en Slide in onderstaande video:


Video werkt mogelijk niet in OMT-app

Naast de hardware is er ook nieuwe software uitgebracht, voor iOS-gebruikers zijn er drie nieuwe apps. Adobe Sketch voor maken van schetsen, Adobe Line voor gedetailleerde tekeningen met strakke lijnen en een uitgeklede iPad-versie van Photoshop genaamd Photoshop Mix. Deze apps zijn gratis, maar vereisen een abonnement op Creative Cloud.

Om beperkingen heen werken
De iPad heeft een aantal beperkingen die serieus tekenen bemoeilijken, zo is het scherm niet drukgevoelig en is er vertraging in de registratie van bewegingen merkbaar. Adobe heeft hier zoveel mogelijk omheen proberen te werken door het drukgevoelige element in de stylus te verwerken.

Ook noemenswaardig is dat Creative Cloud voor meer dan alleen licenties gebruikt wordt. Een voorbeeld hiervan is dat Photoshop Mix Adobe’s cloudservers gebruikt om zware bewerkingen uit te voeren. Dit spaart accu en biedt snellere berekeningen op iOS-apparaten met beperkte processorkracht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe brengt tekenhardware voor iPad uit
Sluiten