WWDC 2014 wordt één grote teleurstelling

32 reacties

Voor wie een iWatch, nieuwe Apple TV of een ander compleet nieuw Apple-product verwacht althans. De spannende nieuwe producten waar Apple-CEO Tim Cook al een tijdje naar loopt te hinten, zullen niet tijdens WWDC 2014 gepresenteerd worden.

Bronnen die bekend zijn met Apple’s plannen melden aan Re/code dat WWDC 2014 vooral in het teken zal staan van iOS 8 en OS X 10.10. Functies voor de iWatch en nieuwe Apple TV zullen echter nog niet in deze software zitten. Eerst de hardware, dan de bijbehorende functies in een update van iOS, bijvoorbeeld iOS 8.1.

De onthullingen van Re/code zijn in lijn met eerdere berichten. Vorige week meldden wij dat OS X 10.10 de show gaat stelen tijdens WWDC 2014 dat van 2 tot en met 6 juni plaatsvindt. Na het radicaal nieuwe uiterlijk van iOS 7 vorig jaar, is nu OS X aan de beurt. iOS 8 zal naar verwachting vooral voortborduren op iOS 7.

En de iWatch dan?
En de iWatch dan?

Aan de iWatch en nieuwe Apple TV wordt wel gewerkt, maar worden waarschijnlijk later dit jaar onthuld. Volgens de laatste geruchten is de productie van Apple’s wearable al mondjesmaat begonnen, maar is het nog te vroeg om deze in juni te onthullen. Mogelijk komt de iWatch samen met de nieuwe iPhone in september en een nieuwe Apple TV verder in het najaar.

Wie op 2 juni een iWatch of nieuwe Apple TV verwacht komt dus bedrogen uit. Wie de toekomst van iOS en vooral OS X wil zien, zal van alles behalve een teleurstelling spreken.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  macOS

  Het is dan ook een Apple Worldwide Developers Conference waar het vooral om software gaat.

 • Profielfoto
  McNismo

  Ik heb het geduld wel.

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Ik verwacht toch dat er nog een derde ‘iets’ komt, de laatste jaren laten toch zien dat Apple altijd 3 dingen aankondigt.

  Vorig jaar : Mavericks, ios7 en nieuwe mac(book)s (Air + Pro)
  2012: Mountain Lion, ios6 en Macbook Pro Retina
  2011: Lion, ios5 en iCloud

 • Profielfoto
  THX-1138

  Blij toe. Eerst maar is de software goed op orde, alvorens met al die gehypte rommel op de markt te komen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Vroeger was het toch ook gericht op software, maar werden ook allerlei hardware nieuwtjes bekendgemaakt.

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Dat krijg je als je je focust op ‘specialisten’, ‘professionals’ en tal van mensen BUITEN Apple. Verwachtingen, verwachtingen, verwachtingen. Zo verwachten we al jaaaaaaren een TV setup, een iWatch en een kilo goud bij elke Mac OSX update. We verwachten, gebaseerd op vermoedens die iedereen van elkaar overneemt. Wacht gewoon af, dan wordt je ook niet teleurgesteld.

 • Profielfoto
  Needler

  Het is dan ook een Apple Worldwide Developers Conference waar het vooral om software gaat.

  Precies. Ik snap dit artikel dan ook niet echt.

 • Profielfoto
  pitah

  Iemand enig idee of er op de wwdc nieuwe imac’s aangekondigd zullen worden?

 • Profielfoto
  Jorik

  Misschien de Air met Retina als hardware change?

 • Profielfoto
  Remy Konings

  Wat een belachelijke titel voor het artikel! Voor mij zou dat juist geen teleurstelling zijn! Ik vind die verandering juist ontzettend fijn. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  exilim

  Wanneer ze niet met een nieuwe Apple TV of een compleet nieuwe en uitgebreide software update voor de Apple TV gaan komen, dan gaan ze mij inziens de aansluiting met de rest (met name met de Amazon Fire) en dus de boot volledig missen!!

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @rvanheukelum;-)

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Dan hoop ik wel dat de wijzigingen aan OSX niet alleen cosmetisch zijn, Mavericks draait niet lekker op mijn 2010 model iMac.

 • Profielfoto
  tomvanzummeren

  Goed artikel! Alleen vind ik de titel zwaar overdreven en ook een beetje onjuist.

  “WWDC 2014” is een ontwikkelaars-conferentie van een week lang. Dit artikel doelt op de mogelijke aankondigingen die gedaan kunnen worden tijdens de keynote van deze conferentie. Dit is dus de 2 uur durende presentatie die op de eerste dag plaats vindt. Dus om nou te beweren dat de hele WWDC een teleurstelling wordt, is niet juist.

  Maar goed er vanuit gaande dat de keynote bedoeld wordt met de teleurstelling, vind ik teleurstelling een wat overdreven bewering. Er wordt nog steeds Mac OS met compleet nieuw design aangekondigd en iOS 8. Het is alleen dat nieuwe producten wegblijven van die keynote, waar mensen wel opgehoopt hadden. Dus ok er wordt minder aangekondigd dan gehoopt, maar “één grote teleurstelling” vind ik een zwaar overdreven stelling.

 • Profielfoto
  Minoe

  Franky Mac : bij mij wel en ook een medio 2010 27- inch uitvoering

 • Profielfoto
  Minoe

  tomvanzummeren : gelijk heb je want ik begin stilaan te denken dat er enkel nog gefrustreerde en pessimistische mensen zijn die onze luxe wereld bevolken – het is nooit meer genoeg en zeker nooit snel genoeg

 • Profielfoto
  Hydræ

  WWDC 2014 wordt één grote teleurstelling

  Tamelijk ongenuanceerd naar mijn bescheiden mening.

 • Profielfoto
  Minoe

  Alles gaat tegenwoordig te traag – In mijn schooltijd … zo’n 30 jaar geleden was er nog niet eens een pc – tablet of smartphone en wij hebben niets gemist

  Vorige zaterdag was ik op uitnodiging op een verjaardagsfuif van een 18 jarig meisje om te fotograferen / filmen – er waren 85 genodigden en op een gegeven moment heb ik een foto genomen waarop er
  ( nageteld ) 35 personen bezig waren met de smartphone … een gezellige boel !!! ik denk dat zij naar de overkant van de tafel smsjes stuurden ?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik vind iOS 8 en 10.10 wel erg spannend. Wat mij betreft niet bij voorbaat een teleurstelling.

 • Profielfoto
  essiw

  Dus twee nieuwe OS-sen en eventuele productupdates zijn een grote teleurstelling? Weer eens een erg overdreven titel…

 • Profielfoto
  eppelke

  Elk jaar dezelfde discussie. Het wordt eentonig. Op een software ontwikkelingsconferentie gaat het over software en niet over hardware en voor mij dus geen teleurstelling, want ik ben benieuwd naar de nieuwe software ontwikkelingen in systeem XX en IOS 8.

 • Profielfoto
  marciemarc

  Fijn dat ik niet weer in de verleiding hoef te komen om nieuwe hardware aan te schaffen. Ik heb al genoeg (goedwerkende) Apple spulletjes.
  Ben veel blijer met de hardware die ik heb, als ik daar weer veel nieuwe functionaliteiten op krijg, en dat alles nog mooier en soepeler loopt dan.

  Software updates vind ik veel fijner en kosten me minder !

  Hardware die je niet hebt of het bestaan er niet van kent, mis je ook niks aan.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Een ‘plat’ OS X vind ik bij voorbaat al een teleurstelling, maar we zullen zien. Wie weet heb ik het wel helemaal mis en is ’t prachtig.

  Wel een beetje ongelukkige titels de laatste tijd, het zijn meer meningen dan aanduidende kopzinnen.

 • Profielfoto
  steveb

  logisch toch. wwdc draait altijd om software.
  de vraag is welke software vooruitgang wordt verwacht?
  vorig jaar was het facetime audio. en ilife in icloud. of heb ik het verkeerd?

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Wat een belachelijke titel van dit topic !
  Iedereen met een beetje verstand weet waarom…

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Titel klopt wel, want wat er ook aangekondigd wordt, altijd vinden mensen het weer een teleurstelling en zijn ze niet tevreden.
  Mensen verwachten wereld wonderen, veel te onrealistisch…

  Als je altijd ‘geweldige’ nieuwe features wilt zien kijk dan naar presentaties van Samsung. Zij presenteren wel elke keer een ton aan halfwerkende nieuwe features:)

 • Profielfoto
  Domtoren

  1. Voorspellingen over dit soort presentaties hebben er in het verleden vaak mijlen naast gezeten.

  2. Het is een win-win situatie, mensen. Of er komen leuke producten en dan koop je die, of er komen geen leuke producten en dan heb je een goedkope zomer.;-)

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik verwacht niks dus kan het altijd meevallen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Je zou bijna vergeten dat we de aankondiging van een nieuwe versie van OSX ooit groot nieuws vonden.

  Ik kijk in ieder geval wel uit naar 10.10 (of gewoon OS11?).

 • Profielfoto
  macha

  Fijn, kunnen we tenminste ons geld aan iets anders gaan uitgeven.

 • Profielfoto
  markiij

  OSX 10.10? Wat een rare naam. Da’s hetzelfde als 10.1…

  Persoonlijk hoop ik trouwens op een MacBook Air met retina scherm. Icm met een nieuw OS is dat precies wat ik nu wel zou willen aanschaffen.

  Wearables kunnen mij gestolen worden en tablets vind ik ook nog steeds overbodige ondingen dus dit ‘nieuws’ is voor mij niet zo schokkend,

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Beetje overdreven titel. Dit event gaat altijd over software, dus OSX en iOS. Genoeg nieuws te melden dus helemaal geen teleurstelling. En dat gezeur over die iWatch….ik zit hier helemaal niet op te wachten, dus al komt dat ding helemaal niet, dan nog ben ik niet teleurgesteld.
  Gewoon lekker blijven verbouwen dat OSX en iOS. Kan altijd beter en leuker.