Untethered jailbreaks iOS 7.1.1 getoond

1 reactie

Twee bekende hackers hebben werkende untethered jailbreaks voor iOS 7.1.1 in handen. Een van de jailbreaks is gebaseerd op een een kernel exploit die naar verluidt moeilijk te patchen is. Hierdoor zou Apple de jailbreak niet met een kleine update kunnen blokkeren.

Jailbreak-vetereanen i0n1c en winocm hebben beiden hun jailbreaks gedemonsteerd en zoeken nu hulp uit de community om de hacks verder te testen en op alle iPhones laten werken. Of een release dichtbij is, is onduidelijk. Inmiddels komt de WWDC en daarmee iOS 8 steeds dichterbij, het nut van een jailbreak voor iOS 7 neemt dan snel af.

De jailbreak van i0n1c ziet er het meest belovend uit, deze is werkend te zien op een iPhone 5c. Ook zou deze jailbreak gebaseerd zijn op een enkele exploit die diep in de kernel zit. Jailbreaks die meerdere zwakheden in iOS nodig hebben om te werken, worden vaak in de eerstvolgende iOS-update onmogelijk gemaakt.

De jailbreak van winocm werkt momenteel alleen op oude iOS-apparaten, het is onbekend of deze een of meerdere zwakheden in iOS nodig heeft om te werken. Eerder dit jaar werd al bekend dat Apple de ontwikkelaar achter het pseudoniem ‘winocm’ een stageplaats aan heeft geboden. Dit verhoogt de kans op het uitbrengen van een jailbreak niet.

https://www.youtube.com/watch?v=5ApOhqiSZa0

De hoop is momenteel gevestigd op de jailbreak van i0n1c (pseudoniem van de Duitse ontwikkelaar Stefan Esser). Zijn jailbreak werkt aantoonbaar op nieuwe iOS-apparaten en is mogelijk door een lastig te patchen kwetsbaarheid in de iOS-kernel. Mogelijk zien we deze jailbreak dan binnenkort ook als eerste untethered iOS 7.1 jailbreak.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    DefCharlie

    Ik vind het zo knap van die gasten… Je bent een echte über-geek als je dit kan. Geen wonder dat ze een stageplaats aangeboden krijgen!