Uit eten, betalen met Instagram foodporn

11 reacties

Het overmatig gebruiken van je iPhone tijdens een etentje wordt over het algemeen niet gewaardeerd, maar wat als het plaatsen van een mooie Instragram-foto van het eten op je bord gelijk staat aan het betalen van de rekening? In de UK kan het tijdelijk.

Voedselfabrikant Birds Eye heeft een pop-up restaurant genaamd The Picture House opgezet waar bezoekers kunnen eten en betalen door het plaatsen van een foto van hun maaltijd. Hierbij dient de hashtag #BirdsEyeInspirations gebruikt te worden. Het restaurant kent overigens ook geen papieren menukaart, gasten kunnen op een iPad door het menu bladeren. Helemaal volgens de voorschriften 21ste eeuw. 

Op Instagram verschijnen dagelijks vele foto’s van allerhande maaltijden, gebruikers van het sociale netwerk promoten op deze manier veel voedsel. Mooie foto’s van eten hebben inmiddels de naam ‘foodporn’ gekregen. Birds Eye speelt daar met deze marketingstunt handig op in.

In Restaurant 'The Picture House' gaat het om foto's en eten.
In restaurant ‘The Picture House’ gaat het om foto’s en eten.

Een restaurant waar je kunt betalen met een Instagram-foto zou ook in Nederland erg populair zijn, Helaas toert het concept alleen door de UK, de komende weken strijkt het restaurant neer in Londen, waarna het doorgaat naar Manchester en Leeds. Beetje ver weg, vanavond toch maar gewoon #BBQ?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Wat een leuk idee! Zal er binnenkort eens even om het hoekje kijken

 • Profielfoto
  sedikit

  Of dat nou zo’n leuk idee is?….Er zijn restaurants die er heel anders over denken:
  http://goo.gl/nKnazV
  En ik moet er persoonlijk niet aan denken dat iedereen, die zich “fotograaf” noemt (en dat ben je al snel, en iedereen zal het weten), ook nog eens op een overdreven “artistieke” toer de foto gaat maken…

 • Profielfoto
  Needler

  Iedereen die foto’s maakt is een fotograaf. Alleen snobistische fotografen hebben daar moeite mee.

 • Profielfoto
  sedikit

  Voel je niet aangesproken, ik voel me dat evenmin. Je hebt gelijk: iedereen die fotografeert, is op dat moment van het daadwerkelijk fotograferen fotograaf. Ik fotografeer ook, véél minder dan ik om me heen zie, maar ik zal me nooit etaleren als “fotograaf”.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk concept! Zo’n restaurant zou bij ons zuinige Nederlanders elke dag barstensvol zitten! Lang kan dat natuurlijk niet duren zoiets, want uiteindelijk moet je ook geld verdienen.
  Ik zie het als een slimme snelle en effectieve reclamecampagne.

 • Profielfoto
  Afroman

  Iedereen die foto\’s maakt is een fotograaf. Alleen snobistische fotografen hebben daar moeite mee.

  Net als dat iedereen die ooit Xcode heeft opgestart een developer is, iedereen die Garageband aangeslingerd heeft een producer is en iedereen die Excel heeft opgestart een boekhouder is, iedereen die de lakens uitdeelt manager is en iedereen die een Mac opnieuw heeft geïnstalleerd een Mac engineer is.

  Dream on kid.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Afroman,
  Je geeft precies weer wat ik eigenlijk bedoelde. Het zijn niet de “beroeps” die zich snobistisch gedragen, maar juist de “amateurs” die zich graag sieren met de aanduiding “fotograaf” en zich menen dienovereenkomstig te moeten gedragen. De beroeps merk je bijna niet op. Mooi voorbeeld was de bescheidenheid van fotograaf Eddy Posthuma de Boer, gisteren in DWDD. Het wordt een beetje te veel off-topic nu!

 • Profielfoto
  aukem

  Het moet niet gekker worden ;(

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @afroman: Ik had het niet beter of mooier kunnen zeggen.

 • Profielfoto
  Dieter_31

  Dat gaat geestig zijn . Hier en daar ne flits hahaha.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Walgelijke ontwikkeling. Ik blokkeer dit soort mensen direct.