‘Touch ID voor alle nieuwe iOS-apparaten’

10 reacties

De iPhone 5s was nog maar het begin. Alle nieuwe iOS-hardware die dit jaar aangekondigd zal worden, zal voorzien zijn van vingerafdrukscanner Touch ID. Dit beweert doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities.

Volgens Kuo zal Apple de iPad Air 2, iPad mini Retina 2. iPhone 6 en iPhone fablet van 5,5-inch uitrusten met Touch ID. De informatie is in lijn met eerdere berichten over nieuwe iPads met Touch ID. Wat ook afgeleid kan worden is dat er dit jaar geen vervanger voor de iPhone 5c in het vat zit. Touch ID kan een belangrijk element voor toekomstige Apple-services als domotica en een betaalsysteem zijn.

Volgens informatie van de analist heeft Apple dit jaar 233% meer vingerafdruklezers nodig. Vorig jaar werden er nog 36 miljoen vingerafdrukscanners naar Apple verscheept, dit jaar zal dit naar verwachting oplopen naar 120 miljoen. Als de productie van de nieuwe iOS-apparaten in 2015 eenmaal op stoom is, heeft Apple 233 miljoen Touch ID-sensoren nodig.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) blijft volgens Kuo hofleverancier van de sensors, maar het ontwerp zou iets aangepast worden. De sensor in nieuwe iOS-apparaten zal gebruik gemaakt maken van Tin, dit zou duurzamer zijn dan het huidige chemische proces.

Belang voor Apple’s mobiele betaalsysteem en domotica
Apple heeft er baat bij zoveel mogelijk apparaten te voorzien van Touch ID. De vingerafdruk is een gemakkelijke maar toch unieke en sterke beveiligingssleutel. Volgens recente geruchten komt Apple tijdens de WWDC van dit jaar met een ecosysteem voor domotica, hierbij kan Touch ID letterlijk zorgen dat je vingerafdruk de sleutel tot je huis wordt.

Ook voor een mobiel betaalsysteem is Touch ID een waardevolle toevoeging. Beveiliging is misschien wel het belangrijkste element voor het slagen of falen van een nieuw betaalsysteem. Je moet er immers vanuit kunnen gaan dat niemand anders dan jijzelf een betaling kan uitvoeren. Het gebruik van iBeacons en barcodes kan dit maar ten dele waarborgen. Een wachtwoord helpt, maar komt niet ten goede aan het gebruiksgemak. De vingerafdruk is ook voor mobiel betalen zowel een veilige als gebruiksvriendelijke optie. 

[Via: MacRumours]

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  ”was nog maar het begin”? Moet dit niet zijn ”is nog maar het begin”?

  Rare combinatie met de opvolgende regel. Er zijn nu nog geen andere apparaten met Touch ID.

 • Profielfoto
  RodneyYziek

  Nou dan een reden om me Mini te vervangen

 • Profielfoto
  koolenboer

  Touch ID op de toekomstige trackpad. Dat lijkt me handig op mijn mac. En dan aan de hand van de vingerafdruk switchen naar de juiste user account. Dat is pas stoer!

 • Profielfoto
  ldb

  Heb een tijdje knock (iphone app om in te loggen in osx) Cool appje. Alleen je moet wel je iphone in je broekzak hebben.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Geinig, meer niet. Ze kunnen beter is die two-factor authenticatie op iCloud is in orde maken. Inloggen op iCloud op een openbare PC is nu eigenlijk digitale zelfmoord.

 • Profielfoto
  knekkie

  Touch ID maakt het inloggen gemakkelijker en geeft mogelijkheid tot betalen.

  Maar zou Apple straks ook gebruikers accounts gaan koppelen aan Touch ID?
  Ik zie wel mogelijkheden.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ja no shit dat elk iOS-apparaat Touch ID krijgt…

 • Profielfoto
  steveb

  is 230 miljoen niet een beetje heeeeeeeeeel veel?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Wat is een fablet?

  Phablet -> Phone & Tablet.
  Fablet -> Foon & Tablet.. Wat is een ‘foon’?

  ;-)

 • Profielfoto
  Siri

  Blackvibes op 27 mei 2014
  “Wat is een fablet?

  Phablet -> Phone & Tablet.
  Fablet -> Foon & Tablet.. Wat is een ‘foon’?”

  Ik denk dat ze föhn bedoelen;)