Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2014

‘Touch ID voor alle nieuwe iOS-apparaten’

De iPhone 5s was nog maar het begin. Alle nieuwe iOS-hardware die dit jaar aangekondigd zal worden, zal voorzien zijn van vingerafdrukscanner Touch ID. Dit beweert doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities.

Volgens Kuo zal Apple de iPad Air 2, iPad mini Retina 2. iPhone 6 en iPhone fablet van 5,5-inch uitrusten met Touch ID. De informatie is in lijn met eerdere berichten over nieuwe iPads met Touch ID. Wat ook afgeleid kan worden is dat er dit jaar geen vervanger voor de iPhone 5c in het vat zit. Touch ID kan een belangrijk element voor toekomstige Apple-services als domotica en een betaalsysteem zijn.

Volgens informatie van de analist heeft Apple dit jaar 233% meer vingerafdruklezers nodig. Vorig jaar werden er nog 36 miljoen vingerafdrukscanners naar Apple verscheept, dit jaar zal dit naar verwachting oplopen naar 120 miljoen. Als de productie van de nieuwe iOS-apparaten in 2015 eenmaal op stoom is, heeft Apple 233 miljoen Touch ID-sensoren nodig.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) blijft volgens Kuo hofleverancier van de sensors, maar het ontwerp zou iets aangepast worden. De sensor in nieuwe iOS-apparaten zal gebruik gemaakt maken van Tin, dit zou duurzamer zijn dan het huidige chemische proces.

Belang voor Apple’s mobiele betaalsysteem en domotica
Apple heeft er baat bij zoveel mogelijk apparaten te voorzien van Touch ID. De vingerafdruk is een gemakkelijke maar toch unieke en sterke beveiligingssleutel. Volgens recente geruchten komt Apple tijdens de WWDC van dit jaar met een ecosysteem voor domotica, hierbij kan Touch ID letterlijk zorgen dat je vingerafdruk de sleutel tot je huis wordt.

Ook voor een mobiel betaalsysteem is Touch ID een waardevolle toevoeging. Beveiliging is misschien wel het belangrijkste element voor het slagen of falen van een nieuw betaalsysteem. Je moet er immers vanuit kunnen gaan dat niemand anders dan jijzelf een betaling kan uitvoeren. Het gebruik van iBeacons en barcodes kan dit maar ten dele waarborgen. Een wachtwoord helpt, maar komt niet ten goede aan het gebruiksgemak. De vingerafdruk is ook voor mobiel betalen zowel een veilige als gebruiksvriendelijke optie. 

[Via: MacRumours]

Reageer op artikel:
‘Touch ID voor alle nieuwe iOS-apparaten’
Sluiten