Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Tablet-bezitters minder tevreden, iPad terug op nummer 1

De komst van goedkopere tablets zorgt ervoor dat kopers minder tevreden over de apparaten zijn. Dat concludeert het respectabele onderzoeksbureau JD Power in zijn jaarlijkse ‘Tablet Satisfaction Study’. Tablet-bezitters waren het meest tevreden over Apple’s iPad.

De iPad was met een score van 5 van de 5 sterren de hoogstgewaardeerde tablet. Samsung, Asus en Amazon volgen met een score van 3 sterren en Acer is hekkensluiter met 2 van de 5 sterren. Vorig jaar stond Samsung geheel onverwacht op nummer 1, dit jaar heeft de iPad de troon echter weten te heroveren.

Bij de aankoop van een tablet speelt de prijs een steeds belangrijkere rol. Het onderzoeksbureau concludeerde dat ‘prijs’ inmiddels een belangrijker aankoopargument is dan de functies of reputatie van het merk van tablets. Niet alleen de gemiddelde prijs van een tablet daalde hierdoor, ook de tevredenheid liep terug van gemiddeld 852 van de 1000 punten in 2012 naar 835 punten in 2014.

Bron: JD Power US Tablet Satisfaction Study – Volume 1 2014.

Aan het onderzoek deden 2513 Amerikanen die het afgelopen jaar een tablet hebben gekocht mee. Het onderzoek meet de tevredenheid aan de hand van vijf factoren: Prestaties (28%), gebruikersvriendelijkheid (22%), features (22%), design (17%) en kosten (11%). De iPad scoorde op alle factoren het hoogst, behalve op prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.