Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2014

RETRY is Flappy Bird volgens makers van Angry Birds

Het is moeilijk om te spelen, je moet door buizen heen vliegen, heeft retro graphics, maar het is niet Flappy Bird. Wat dan wel? De nieuwste creatie van Angry Birds-maker Rovio, genaamd RETRY. Er zijn ook nieuwe spelelementen toegevoegd.

De naam van het spel is waarschijnlijk een verwijzing naar de Retry-knop die veelvuldig gebruikt zal moeten worden bij het spelen. In de game moet een vliegtuigje door obstakels geloodst worden. In tegenstelling tot Angry Birds zijn er bewegende obstakels, moet het vliegtuig door water heen, kan er ook achteruit gevlogen worden en heeft de speler zelf het tempo in de hand.

RETRY is nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, alleen in Finland, Canada en Polen kan de game al gedownload worden. Een wereldwijde release volgt. Zoals de meeste games van de Angry Birds-maker is het spel zelf gratis, maar zijn er wel advertenties en in-app aankopen aanwezig. De eerste recensies zijn positief, het spel krijgt 4,5 van de 5 sterren in de App Store.

Ondanks dat Flappy Bird een kort leven beschoren was, blijkt het een bron van inspiratie te zijn geweest voor grote gamemakers om te experimenteren met retro-games met een hoge moeilijkheidsgraad. Ben jij klaar voor nieuwe Flappy Bird-achtige actie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RETRY is Flappy Bird volgens makers van Angry Birds
Sluiten