Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

Puzzelen met de toekomstige iPhones

Het iPhone-aanbod bestond jaren uit een vast stramien. Zodra er een nieuwe iPhone uitkwam werd het oude topmodel, werd goedkoper en het model van twee jaar terug met 8GB opslag uitgebracht. Sinds de iPhone 5c is daar echter verandering in gekomen.

Hierdoor kan het aanbod van iPhones dit jaar alle kanten op, komen er net als vorig jaar weer twee nieuwe iPhones? Chinese makers van accessoires geloven van wel en produceren momenteel cases voor een 4,7-inch iPhone 6 en een nog grotere iPhone 6s. Als Apple het iPhone-aanbod overzichtelijk wil houden en drie modellen aan wil blijven bieden, moet er een model weggehaald worden.

De eerste stap die gezet zou kunnen worden is de iPhone 5c uit het assortiment halen. Op deze manier wordt de iPhone 5s de budget-telefoon en vormen de iPhone 6 en 6s het hogere segment. Voordelen? Alle telefoons zijn voorzien van Touch ID en een 64-bit processor, hierdoor kan sneller gebruik worden gemaakt van deze nieuwe technologie. Nadelen? De iPhone 5s is slechts een jaar oud en blijft daarom behoorlijk prijzig voor de instap-iPhone, waarschijnlijk wil Apple een goedkope instapper behouden.

Cases voor een iPhone 6 en nog grotere iPhone 6s.

Een aanbod van vier iPhones dan? Het zou ons verbazen, na de introductie van de iPhone 5c werd de iPhone 5 ook geschrapt zodat het aanbod uit drie modellen bleef bestaan. Dit levert onder andere de volgende mogelijkheden op:

  • iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s
  • iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s
  • iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6s
  • iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 (geen 6s of later een 6s)

Met een beetje puzzelen zijn meer combinaties mogelijk. Allemaal met wel enige vorm van logica. Als de Chinese makers van accessoires gelijk hebben en er komt in september zowel een 4,7-inch iPhone 6 als 5,5-inch iPhone 6s, welke lineup heeft dan jouw voorkeur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Puzzelen met de toekomstige iPhones
Sluiten