Focus op streaming in Podcasts-update

Door: Koen van Tongeren - 5 reacties

Apple heeft gisterenavond een update uitgevoerd om het afspelen van podcasts te verbeteren. Het is vanaf nu eenvoudiger om nieuwe afleveringen te vinden, ze af te spelen zonder ze te hoeven downloaden en ze automatisch te verwijderen. Ook is er integratie met Siri en CarPlay toegevoegd.

De Podcasts-app voor iOS was van origine een download-app, maar met de laatste update lijkt Apple gebruikers meer vrijheid te willen geven om te kiezen voor streams of downloads. Ook nieuw is een lijst waar alle nog-niet afgespeelde podcasts in één overzicht staan. Daarnaast kunnen beluisterde afleveringen vanaf nu automatisch verwijderd worden. Het is nu ook mogelijk om links in show-notes (de beschrijving van afleveringen) direct vanuit de app te openen in Safari.

Apple heeft ook vernieuwingen doorgevoerd voor gebruik in de auto. Zo zijn er Siri-commando’s toegevoegd aan de Podcasts-app waardoor je nu stemgestuurd je afleveringen kunt afspelen. Ook is de app nu compatible met CarPlay, Apple’s standaard voor iOS-integratie in bepaalde auto’s. Binnenkort komen de eerste modellen van Mercedes en Volvo op de markt die CarPlay ondersteunen. Ook merken als Pioneer en Alpine komen met CarPlay-autoradios.

De nieuwe podcast-functies zijn (waar mogelijk) ook doorgevoerd in iTunes. Versie 11.2 van Apple’s muziek-applicatie biedt dezelfde mogelijkheid als de iOS-app om niet-afgespeelde afleveringen in een overzicht te zien en de optie om afleveringen automatisch te verwijderen nadat ze beluisterd zijn.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  dan mag hij wel niet steeds crashen zoals hij nu doet….. FAIL!

 • Profielfoto
  sciletto

  dan mag hij wel niet steeds crashen zoals hij nu doet….. FAIL!

  Opnieuw opgestart?

 • Profielfoto
  sciletto

  De podcast functie was in de nieuwe garageband verwijderd, zonder enige aankondiging. Ik had al zo een idee dat het terug zou komen in een andere vorm maar zou dit de eerste fase zijn?

 • Profielfoto
  figini

  Wat een drama App nu, crasht om de 15 sec. Na te zijn geswitcht van WiFi naar 4G, geen crash meer gezien. Doet er nog iemand iets aan kwaliteitscontrole bij Apple.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Brengt niks op! App crasht steeds!!!!