Maarten
Maarten Nieuws 17 mei 2014
Leestijd: 3 minuten

OMT op de Bright Day; dag vol vernieuwing

Wie een Apple-fan is geeft veel om technologie, design en gadgets. Natuurlijk weet Apple deze eigenschappen perfect te verwerken in zijn producten, maar er zijn meer spelers op de markt. Waar houden de buren van Apple zich mee bezig?

OMT bezocht de Bright Day, een event waar de laatste tech-innovaties stonden uitgestald om uit te testen, te bekijken en te vergelijken. Het event was georganiseerd door het team van Bright.nl. Voor één dag verbreedden wij de horizon en lees je op OMT nieuws over 3D-printen, robots en brillen.

Google Glass
De Bright Day start met een presentatie van Ronald van der Lingen, developer bij Layar over jawel, Google Glass. De gewaagde gadget van Google is een hype op het internet, jaagt sommige mensen angst aan en het nut ervan is nog niet helemaal duidelijk. Van der Lingen begint met een opsomming van wat Google Glass allemaal niet is:

  • Google Glass is geen smartphonevervanger
  • Google Glass is geen always-on videorecorder
  • Google Glass is geen augmented-reality bril

Daarmee de spookverhalen uit de lucht gehaald te hebben vervolgt hij zijn verhaal met de functies die Google Glass wel heeft. De slimme bril helpt je onderweg met navigeren, informatie zoeken en je agenda bijhouden. Daarbij kan Glass een vlot fotootje schieten en staat Google Now (je PA van Google) tot je beschikking. De conclusie die we kunnen trekken is dat Google Glass een paar smartphonefuncties verplaatst naar een schermpje voor je oog. De functies zijn helaas minder futuristisch dan het uiterlijk.

3D HUBS
Met een 3D printer in actie trekt de stand van 3D HUBS uit Amsterdam veel bekijks. 3D HUBS is echter geen bedrijf in 3D printers maar hét online platform om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, het Marktplaats voor 3D printen. Heb jij een geweldig idee, een 3D model daarvan en zoek je alleen nog een printer? Surf dan snel naar 3Dhubs.com. Wereldwijd vind je particulieren die tegen een vergoeding jouw ontwerp willen printen, op de website te vinden als ‘Hubs’.

Een heat map van de bijna 5000 printers in het systeem van 3D HUBS

Omdat 3D HUBS een Nederlands bedrijf is, is ons koude kikkerlandje ruimschoots vertegenwoordigd. In Rotterdam zijn bijvoorbeeld 46 print Hubs te vinden. Kies op locatie, prijs of rating en geef je opdracht direct via de website!

Beltone First – ‘Smarthoren’
Dat Apple naam wilt gaan maken in de medische wereld is inmiddels wel duidelijk. Het product van het bedrijf GN Hearing is hier een duidelijk resultaat van. Onlangs heeft het bedrijf Smarthoren ontwikkeld in samenwerking met Apple. Twee geweldig kleine gehoorapparaten die communiceren met je iPhone moeten het suffe en ‘voor oude mensen’ imago van gehoorapparaten wegnemen. De apparaatjes zijn praktisch onzichtbaar voor de omgeving.

Smarthoren. De Beltone First

Nadat je de apparaatjes achter je oren hebt verstopt, open je de bijbehorende app. Hiermee kun je bijvoorbeeld de sensitiviteit van de microfoontjes, per locatie aanpassen.  De app kan de instellingen onthouden en geeft deze als een suggestie via een pushnotificatie op het moment dat je opnieuw op die locatie komt. Op iedere locatie is namelijk een andere akoestiek en hoeveelheid ruis. Daarnaast kun je met de app de gehoorapparaten terugvinden mochten ze kwijt zijn en kan al het geluid van de telefoon direct naar de apparaatjes worden doorgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
OMT op de Bright Day; dag vol vernieuwing
Sluiten