Nieuwe Apple Stores New York op machtige locaties

6 reacties

Wie door New York City loopt en een Apple Store wil bezoeken, kan momenteel kiezen uit vijf winkels. Binnenkort komen er twee nieuwe Apple Stores bij op indrukwekkende locaties in misschien wel het bekendste stadsdeel van New York, Manhattan.

De eerste nieuwe winkel zal verrijzen op de grond die ooit verwoest werd door de aanslagen op 11 september 2001. Volgens The Real Deal gaat Apple zijn intrede doen in de derde toren van het nieuwe World Trade Center. De tweede nieuwe Apple Store komt in een oud bankgebouw in de buurt van Central Park en het Guggenheim Museum.

De winkels zullen naar op zijn vroegst in 2015 openen, aan het bijna 100 jaar oude bankgebouw moet het nodige gerestaureerd worden en de derde WTC-toren is ook nog niet klaar.

Het oude bankgebouw aan 940 Madison Ave.
In het oude bankgebouw aan 940 Madison Ave komt binnenkort een Apple Store.

In het de derde toren van het World Trade Center zal Apple op de onderste verdieping intrekken. Samen met andere grote namen als Hugo Boss, Disney, Michael Kors, Swarovski en Lego wordt het winkelgedeelte van de toren een feest van mode, animatie, techniek en Apple.

 

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Erg mooie locaties. New York staat sowieso nog op mijn pelgrimslijstje (hoofdkantoor, eerste store, garage ouders Jobs, Tokyo Ginza, London Regent Street, Parijs Louvre, Amsterdam zijn al bezocht)!

  Onze meest iconische kerk op de 5th Avenue en die op Grand Central wil ik ook nog bezoeken.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik heb er ooit 4 weken moeten verblijven. Dan besef je pas hoe mooi en gezellig Amsterdam is.

 • Profielfoto
  Flesh

  @THX-1138, ik kom net weer terug uit New York, en ik persoonlijk zou NYC juist elke dag boven Amsterdam verkiezen. Jaloers op je ‘moeten verblijven’;-)

 • Profielfoto
  Buzz

  Zowel NYC als Amsterdam hebben hun aantrekkelijke en minder aantrekkelijke kanten.

  De nieuwe Upper West Side locatie is trouwens wel een kwartiertje wandelen vanaf het Guggenheim Museum. Dat noem ik niet echt in de buurt. Manhattan is groot. Groot genoeg voor nog wel wat Apple Stores blijkbaar.

 • Profielfoto
  Mona

  @Buzz,

  Manhattan is juist zeer klein, slechts 4 bij 21 km geloof ik. Dat hier 7 stores komen is dan ook best bijzonder, hoewel er natuurlijk moeilijk veel mensen wonen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Het is natuurlijk maar hoe je er naar kijkt. Er wonen niet alleen verschrikkelijk veel mensen in New York, er komen er ook ontzettend veel op bezoek. Vandaar al die stores. Ik heb een keer een dag over Manhattan rondgefietst en er een aantal dagen rondgewandeld, en vond het veel groter dan ik daarvoor dacht. Volstrekt subjectief natuurlijk. Als iets op de kaart van Manhattan bij elkaar in de buurt lijkt, dan hoeft dat niet direct zo te zijn, zoals in dit geval met het Guggenheim Museum en de nieuwe locatie aan Madison Avenue. In Amsterdam zegt men ook niet dat het Leidseplein in de buurt van de Dam is. Dat is ongeveer dezelfde afstand.