Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 7 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe aanwijzingen iPad met Touch ID

Toen de iPhone 5s met Touch ID vingerafdrukscanner geïntroduceerd werd, was de verwachting dat ook de iPad Air en iPad Mini 2 van Touch ID voorzien werden. Niets bleek minder waar, maar waarschijnlijk komt daar dit jaar verandering in.

Nadat de iPad met Touch ID al op een roadmap van wisselend betrouwbare analist Ming Chi Kuo was verschenen, zijn er nieuwe aanwijzingen opgedoken. Een van Apple’s vaste leveranciers, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), zou al flink wat vingerafdruksensors voor in de iPad Air 2 en iPad Mini 3 klaar hebben liggen.

De informatie komt van de Chinese website CESB2B die zich baseert op gesprekken met subcontractanten van TMSC. Concreet worden de namen van Suzhou Crystal Semiconductor Technology en Xintec genoemd. Beide bedrijven leveren ondersteuning in het maakproces van chips voor de vingerafdrukscanner.

Touch ID zag in september van 2013 het levenslicht.

De kans dat de iPad Air 2 en iPad Mini 3 een vingerafdrukscanner krijgen wordt elke dag groter. Maar uiteraard is nog niets zeker totdat de officiële aankondiging van Apple plaats heeft gevonden. De nieuwe iPads worden in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe aanwijzingen iPad met Touch ID
Sluiten